Ronaldo traint buikspieren, Pep wilde naar Brazilië

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ronaldo traint buikspieren, Pep wilde naar Brazilië

• Het blijft een imposante verschijning, Cristiano Ronaldo. Dit keer toont hij zijn tamelijk afgetrainde lijf in een Japanse commercial voor de Sixpad, een apparaat om buikspieren, dijbenen en armen te trainen.

'Voor het WK 2014 wilde Pep bondscoach worden van Brazilië, maar de voetbalbond wilde het niet hebben.'
• Dani Alves doet bij AS een boekje open over Pep Guardiola, zijn ex-trainer bij Barcelona en nu de oefenmeester van Bayern München. Bijna had de trainer de leiding gehad over De Goddelijke Kanaries, maar de bond hield dat tegen. De reden, volgens Dani Alves: 'Ze waren bang voor de reactie van het land op een buitenlandse trainer.'

• Spierbundel Hulk en zijn teamgenoten worden dagelijks geconfronteerd met de nadelige gevolgen van het postuur van de krachtige Braziliaan. Even rustig op een bankje zitten, is er bij Zenit Sint-Petersburg niet bij.

'Het ziet er heel goed uit. Iedereen ziet er goed uit en er zit geen kilootje te veel aan.'
• Sunderland-coach Dick Advocaat is blij dat hij in tegenstelling tot vorig seizoen, toen hij in de slotfase de club voor degradatie moest behoeden, in de voorbereiding zijn accenten kan leggen. De fysieke tests hebben zijn spelers in ieder geval goed doorstaan, althans niemand was te zwaar. (clubwebsite)

'Ik ben blij dat hij er nu mee stopt.'
• Topporters en de Ramadan, het is een controversieel onderwerp. De Belgische verdediger Anthony Vanden Borre kan erover meepraten. Uit solidariteit met zijn vriendin besloot hij ook te gaan vasten, maar daar is hij mee gestopt. Een en ander tot blijdschap van Anderlecht-coach Besnik Hasi. 'Anthony volgde nog nooit in zijn leven de ramadan en nu plots wel, als het 35 graden is. Wanneer je niets eet of drinkt op matchdagen, riskeer je blessures', aldus de coach, die overigens zegt niets met de beslissing tot stoppen te maken te hebben. (Sporza)

• Niet alleen Eden en Thorgan Hazard zijn gezegend met goede voetbalgenen, ook broertje Kylian beschikt over een aardige portie talent. De negentienjarige middenvelder maakt in zijn eerste wedstrijd bij het Hongaarse Újpest FC direct indruk.

• De naam Alan Shearer stond in Engeland jarenlang synoniem voor doelpunten. De inmiddels gestopte spits is nog altijd doeltreffend, zo bewijst een filmpje van zoontje Will.

• Eerder deze week berichtten we u in deze rubriek al over het wel en wee van het olympisch elftal van Micronesia. Sinds die vorige berichten is het de voetballers van het ministaatje bepaald niet beter vergaan. Op de 30-0 nederlaag tegen Tahiti en 38-0 tegen Fiji volgde vannacht een 46-0 zeperd tegen Vanuatu. De bondscoach van Micronesia sprak na afloop van een geflatteerde nederlaag. 'Als die 26-0 niet vlak voor rust valt, speel je een totaal andere wedstrijd', stelde hij. 'Ook heb ik mijn vraagtekens bij die penalty die tot de 37-0 leidde.' Een troost voor het arme Micronesia: een nieuwe verpulvering blijft het land bespaard. Na drie nederlagen en een doelsaldo van -114 is het land uitgeschakeld op de Pacific Games.

'Ik heb van één beslissing spijt: dat ik nee heb gezegd tegen Manchester United toen ik voor Villarreal speelde.'
Juan Roman Riquelme blikt terug op zijn rijke loopbaan. De Argentijnse balkunstenaar vindt het ontzettend jammer dat hij in 2006 niet aan de slag is gegaan op Old Trafford. Eerlijk gezegd vinden wij dat ook!

• Een goedbedoelde tweet van de Engelse voetbalbond aan het adres van het vrouwenelftal is volledig verkeerd gevallen bij veel volgers. Nadat de Engelse vrouwen brons hadden veroverd op het WK, tweette de FA dat de dames nu weer gewoon 'moeders, partners en dochters', waren. Een seksistische tweet, volgens velen. De FA reageerde geschrokken en verwijderde het bericht direct. 'Zo hadden we het niet bedoeld', aldus een zegsman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.