Ronaldo slaat krankzinnige Chinese aanbieding af

Reacties

Cristiano Ronaldo en Real Madrid hebben een astronomisch bod uit China afgewezen. Een club uit de Chinese competitie heeft driehonderd miljoen euro geboden voor de Portugees, die zelf een jaarsalaris van honderd miljoen had kunnen opstrijken.

Ronaldo slaat krankzinnige Chinese aanbieding af

Ronaldo's zaakwaarnemer Jorge Mendes heeft dat bevestigd in gesprek met Sky Italia. Supporters van Real hoeven zich echter geen zorgen te maken over een vertrek van hun sterspeler, zo benadrukt Mendes. 'Real Madrid is zijn leven. Cristiano is gelukkig bij de club en het is onmogelijk dat hij naar China gaat.'

De 31-jarige Ronaldo maakt het meest succesvolle seizoen uit zijn carrière door. Na het winnen van de Champions League en het WK voor clubs (foto) met Real en het Europees kampioenschap met Portugal won de aanvaller begin december ook de prestigieuze Ballon d'Or. Reden genoeg voor de niet nader te noemen Chinese club om een poging te wagen hem naar Azië te halen.

'De Chinese transfermarkt is een nieuwe markt. Ze kunnen een hoop spelers kopen, maar voor Ronaldo is het ondenkbaar. Hij is de beste speler ter wereld en de beste aller tijden. Dan is het logisch dat je een aantal aanbiedingen krijgt', relativeert Mendes. Ronaldo verlengde zijn contract bij De Koninklijke in november tot medio 2021.

Carlos Tévez en Oscar zwichtten onlangs wel voor het Chinese geld en maakten de overstap naar respectievelijk Shanghai Shenhua en Shanghai SIPG. Het duo verdient in China zelfs meer dan Ronaldo in Madrid. De Portugees had in China meer kunnen verdienen dan Tevez en Oscar bij elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.