Ronaldo op koers om productie Cekulajevs te evenaren

Met 42 goals is Cristiano Ronaldo topscorer van de Primera División. Slechts één speler maakte dit seizoen meer competitietreffers dan de Real Madrid-aanvaller: Aleksandrs Cekulajevs.

Ronaldo op koers om productie Cekulajevs te evenaren

In de Meistriliiga, de competitie van Estland die liep van maart tot en met november 2011, scoorde Cekulajevs liefst 46 keer als speler van JK Narva Trans, dat daardoor op de derde plaats eindigde. Normaliter een aantal doelpunten dat wordt bereikt door spelers in de mindere Europese competities, maar Ronaldo is nog maar vier treffers verwijderd van het totaal van de 25-jarige Let.

In de komende vier competitiewedstrijden, tegen Sevilla (thuis), Athletic de Bilbao (uit), Granada (uit) en Real Mallorca (thuis), kan Ronaldo het aantal van Cekulajevs nog evenaren of misschien zelfs verbeteren. Ook Lionel Messi is nog in de race voor dit record. De aanvaller van Barcelona staat op 41 goals en heeft net als Ronaldo nog vier duels in de Primera División te gaan.

Cekulajevs hield aan zijn topscorerstitel een transfer over naar Valletta FC uit Malta, waar hij in vijf wedstrijden vier keer het net wist te vinden. De aanvaller presteerde overigens één keer nóg beter dan in zijn laatste seizoen bij Narva Trans: in 2007 speelde hij met FK Auda in de op een na hoogste divisie van Letland en wist hij liefst 51 keer te scoren in dertig competitieduels. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's