Ronaldo met Juventus naar Man Utd, Liverpool kan de borst natmaken

Reacties

Voor Cristiano Ronaldo staan er in de groepsfase van de Champions League twee interessante wedstrijden te wachten. Juventus werd bij de loting gekoppeld aan Manchester United, de oude club van de Ballon d'Or-houder. Verliezend finalist van vorig seizoen Liverpool de borst kan natmaken, in een poule met Paris Saint-Germain en Napoli.

Ronaldo met Juventus naar Man Utd, Liverpool kan de borst natmaken

De finale van dit Champions League-seizoen wordt gespeeld in Estadio Wanda Metropolitano, de thuishaven van Atlético Madrid. Borussia Dortmund, AS Monaco en Club Brugge zullen in ieder geval in dit stadion in actie gaan komen: zij werden bij de loting immers ingedeeld in Groep A, bij Atlético. In Groep C moet Rode Ster Belgrado hopen op een wonder, in een loodzware groep met Paris Saint-Germain, Napoli en Liverpool.

De op papier zwakste en minst interessante poule is Groep D. Daarin zitten Lokomotiv Moskou, FC Porto, Schalke 04 en Galatasaray. Manchester City treft net als vorig seizoen Shakhtar Donetsk in de groepsfase. Ook Olympique Lyon en 1899 Hoffenheim zitten in Groep F.

Titelhouder Real Madrid is ingedeeld in Groep G. Daarin zitten ook AS Roma, CSKA Moskou en Viktoria Plzen. In Groep H gaat de meeste aandacht uit naar de wedstrijden tussen Juventus en Manchester United. Valencia en Young Boys maken deze poule compleet. 

Het speelschema wordt snel bekend gemaakt. De eerste groepswedstrijden staan gepland voor 18 en 19 september. Verder wordt er gevoetbald op 2/3 oktober (tweede speelronde), 23/24 oktober (derde speelronde), 6/7 november (vierde speelronde), 27/28 november (vijfde speelronde) en 11/12 december (zesde speelronde).

Groep A: Groep B: Groep C: Groep D:
Atlético Madrid Barcelona Paris Saint-Germain Lokomotiv Moskou
Borussia Dortmund Tottenham Hotspur Napoli FC Porto
AS Monaco PSV Liverpool Schalke 04
Club Brugge Internazionale Rode Ster Belgrado Galatasaray
Groep E: Groep F: Groep G: Groep H:
Bayern München Manchester City Real Madrid Juventus
Benfica Shakhtar Donetsk AS Roma Manchester United
Ajax Olympique Lyon CSKA Moskou Valencia
AEK Athene 1899 Hoffenheim Viktoria Plzen Young Boys
'Barcelona focust op Champions League en zal PSV als kanonnenvoer zien'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.