Ronaldo, Messi en Maradona: dit is het beste voetbalelftal aller tijden

Reacties

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo behoren tot het beste voetbalelftal aller tijden. Dat is de conclusie van een verkiezing van France Football.

Ronaldo, Messi en Maradona: dit is het beste voetbalelftal aller tijden
© Pro Shots

Het Franse voetbaltijdschrift domineert normaal gesproken deze periode het nieuws vanwege de prestigieuze Ballon d'Or-verkiezing, maar het medium besloot om de prijs voor Voetballer van het Jaar dit seizoen vanwege de coronacrisis niet uit te reiken. In plaats daarvan werd een andere verkieizing op poten gezet. France Football hield een peiling onder 140 journalisten voor het beste elftal in de geschiedenis van het voetbal.

Per positie werden er tien spelers genomineerd. Bij de nominaties zaten in totaal twaalf Nederlanders: Edwin van der Sar, Wim Suurbier, Ronald Koeman, Ruud Krol, Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Johan Neeskens, Clarence Seedorf, Johan Cruijff, Marco van Basten, Dennis Bergkamp en Arjen Robben. Van die Nederlanders heeft dus niemand het elftal gehaald, maar de concurrentie was dan ook stevig.

In het Ballon d'Or Dream Team staan twee spelers die momenteel nog actief zijn: Messi en Cristiano Ronaldo. De Argentijn en Portugees konden als recordwinnaars van de Gouden Bal uiteraard niet ontbreken in dit elftal. Zij worden in de voorhoede vergezeld door de Braziliaanse Ronaldo. Brazilië is daardoor hofleverancier van het elftal met drie vertegenwoordigers. Argentinië en Duitsland leveren twee spelers.

Ballon d'Or Dream Team (3-4-3):
Lev Yashin; Cafu, Franz Beckenbauer, Paolo Maldini; Xavi Hernández, Lothar Matthäus, Diego Maradona, Pelé; Lionel Messi, Ronaldo, Cristiano Ronaldo

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.