Ronaldo lost Messi af als topscorer Champions League

Cristiano Ronaldo heeft in de Champions League-finale tussen Bayern München en Borussia Dortmund zijn leidende positie in het topschuttersklassement van dit seizoen in het miljoenenbal niet meer in gevaar zien komen. Zodoende lost de Portugees Lionel Messi na vier achtereenvolgende jaren als meest productieve speler af.

Ronaldo lost Messi af als topscorer Champions League

Messi besloot het seizoen 2008/09 als topscorer met negen goals en deed dat in de drie opeenvolgende jaren met achtereenvolgens acht, twaalf en veertien treffers. Die laatste productie is nog altijd een record in de Champions League.

Dit seizoen moest Messi zijn meerdere erkennen in de sterspeler van rivaal Real Madrid. Ronaldo kwam tot twaalf goals en hield daarmee de Pool Robert Lewandowski achter zich. Hij bleef, omdat hij in de finale niet scoorde, steken op tien doelpunten.

De Argentijnse sterspeler van Barcelona, Messi, eindigde op de gedeelde derde plaats. Net als Burak Yilmaz (Galatasaray) en Thomas Müller (Bayern) was Messi acht keer trefzeker. In tegenstelling tot Arjen Robben scoorde Müller in de eindstrijd op Wembley niet.

Robben is mede dankzij zijn winnende goal samen met Klaas-Jan Huntelaar (vier doelpunten) ook nog de meest trefzekere Nederlander in de laatste editie van de dans der miljoenen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's