Ronaldo kan het niet geloven: Portugal ontsnapt aan blunder van het WK

Portugal begon het WK donderdag met een overwinning op Ghana en daarmee zal met name Diogo Costa zich gelukkig prijzen (3-2). De Ghanezen verzuimden een gigantische fout van de 23-jarige doelman in de tiende minuut van de extra speeltijd af te straffen.

© Screenshot NPO1
Portugal
Portugal
3 - 2
Ghana
Ghana

In Stadium 974 leek de buiten binnen voor Portugal, dat de bal in de ploeg hield en de resterende tijd rustig uitspeelde. Costa nam het in de 100ste minuut allemaal wat te lichtzinnig op. De doelman van FC Porto dacht alle tijd te hebben en rolde de bal voor zich uit, maar had er duidelijk niet op gerekend dat Iñaki Williams was blijven hangen op de achterlijn.

De Ghanese aanvaller sprintte uit de rug van Costa, was als eerste bij de bal, maar had de pech dat hij uitgleed. Daardoor konden de Portugezen de schade repareren en alsnog opruimen. Aan de zijlijn vouwde de al gewisselde Cristiano Ronaldo zijn handen uit ongeloof op zijn hoofd, maar de gelijkmaker bleef zijn land bespaard.