Ronaldo evenaart Platini met treffer tegen Wales

Reacties

Met zijn treffer in de halve finale tegen Wales heeft Cristiano Ronaldo zich woensdagavond naast Michel Platini gevoegd aan kop van de topscorerslijst aller tijden van het EK.

Ronaldo evenaart Platini met treffer tegen Wales

De 31-jarige Portugees heeft net als de legendarische Fransman negen keer gescoord op Europese eindronden. Platini had slechts één EK (dat van 1984) nodig voor zijn productie, terwijl Ronaldo op liefst vier EK's trefzeker was. Geen enkele andere speler kreeg het voor elkaar op zoveel verschillende Europese eindronden te scoren.

Ronaldo liet zijn eerste EK-goal op 12 juni 2004 aantekenen tijdens de met 2-1 verloren openingswedstrijd tegen Griekenland. Overigens was dat überhaupt zijn eerste interlandgoal. Op datzelfde toernooi was hij verder nog trefzeker in de halve eindstrijd tegen Nederland. Op het EK 2008 scoorde Ronaldo slechts eenmaal, in de groepswedstrijd tegen Tsjechië. Tijdens Euro 2012 liet de meervoudig Gouden Bal-winnaar zich drie keer fêteren als doelpuntenmaker, tegen Nederland in de groepsfase (tweemaal) en tegen Tsjechië in de kwartfinale. Op het huidige EK sloeg Ronaldo reeds tweemaal toe in het pouleduel met Hongarije.

Met zeven goals bezet Alan Shearer de derde plaats op de 'eeuwige' topscorerslijst. Onder anderen Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooij nemen met zes doelpunten de vierde plek in, zie onderstaande tabel.

Topscorers aller tijden op EK
Speler Land Goals
Michel Platini Frankrijk 9
Cristiano Ronaldo Portugal 9
Alan Shearer Engeland 7
Patrick Kluivert Nederland 6
Ruud van Nistelrooy Nederland 6
Nuno Gomes Portugal 6
Zlatan Ibrahimovic Zweden 6
Thierry Henry Frankrijk 6
Wayne Rooney Engeland 6
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.