Ronaldo doet oproep voor cruciale WK-play-off en gaat in op zijn toekomst

Reacties

Cristiano Ronaldo maakt zich met Portugal op voor de cruciale WK-play-off tegen Noord-Macedonië. De 185-voudig international ging tijdens een persconferentie voor het treffen in Porto in op vragen over zijn toekomst.

Ronaldo doet oproep voor cruciale WK-play-off en gaat in op zijn toekomst
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 0
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië

Portugal is nog een zege verwijderd van plaatsing voor het WK en moet in Estádio do Dragão afrekenen met Noord-Macedonië, dat vorige week donderdag voor een sensatie zorgde door Europees kampioen Italië uit te schakelen.

Ronaldo hoopt voor de vijfde keer actief te kunnen zijn op een WK. De topscorer aller tijden in het interlandvoetbal (115 doelpunten) heeft er alle vertrouwen in dat Portugal zich niet laat verrassen. 'Er is altijd druk, maar we zijn goed voorbereid. Noord-Macedonië staat hier omdat ze dat hebben verdiend', zei Ronaldo over de komende tegenstander.

De sterspeler van Portugal en Manchester United hoopt op een uitzinnige menigte in het stadion van FC Porto. 'Toen ik gisteren naar bed ging, dacht ik: ik wil graag dat we het volkslied samen instarten en dat de muziek dan wordt uitgezet zodat we allemaal elkaar horen zingen. Ik doe daarvoor een beroep op al mijn landgenoten. Ik weet zeker dat we met hun steun naar het WK gaan.'

Op de vraag of een mogelijke deelname aan het WK in Qatar ook zijn laatste optreden zal zijn op een WK, liet Ronaldo niet het achterste van zijn tong zien. 'Ik krijg die vraag steeds vaker. Als ik het gevoel heb dat ik niet meer wil voetballen, dan stop ik. Ik bepaal mijn eigen toekomst', besluit Ronaldo, die in augustus 2003 debuteerde bij de nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.