Ronaldo bluft: 'Een penalty in de finale? Dan is er geen angst'

Reacties

Cristiano Ronaldo gelooft er heilig in dat hij zijn instinct moet volgen op de beslissende momenten. Uren beelden bekijken van Juventus in aanloop naar de Champions League-finale is dan ook niets voor de ster van Real Madrid.

Ronaldo bluft: 'Een penalty in de finale? Dan is er geen angst'

Ronaldo stapt zaterdagavond het veld op in Cardiff voor een confrontatie met misschien wel de best georganiseerde defensie van de wereld. Voor de Portugees is de beste manier om toe te slaan zijn gevoel te volgen. Dat vertelt hij in een interview bij het tv-programma La Sexta. 'Ik ben niet zo'n speler die graag naar video's kijkt. Natuurlijk is het belangrijk om bepaalde zaken te weten, maar je moet niet geobsedeerd raken. Ik geloof in mijn ingevingen.'

De 32-jarige aanvaller heeft in de finalemaanden van het seizoen zijn grootse vorm te pakken en is de aangewezen man om Real voor de twaalfde keer in de clubhistorie tot de beste van Europa te kronen. En dat misschien wel vanaf de strafschopstip, zoals hij dat vorig jaar deed door de beslissende penalty te maken in de Champions League-finale tegen Atlético Madrid.

Ronaldo is in ieder geval vol vertrouwen: 'Een strafschop in de finale? Dan is er geen angst. Ik neem graag risico en het is een ingecalculeerd risico. Het is geen leven of dood. Ik kan scoren of missen, maar ik ga niet missen. Je moet positief denken. Dat is het verschil tussen goede spelers, erg goede spelers en Galácticos.'

Die laatste term is een verwijzing naar de sterren die president Florentino Pérez kort na de eeuwwisseling naar Estadio Santiago Bernabéu haalde. De komst van Ronaldo volgde pas in de zomer van 2009, bij de start van de tweede termijn van Pérez. De Portugees wil zichzelf niet in het rijtje met sterren als Luis Figo, Zinedine Zidane en David Beckham plaatsen. 'Ik zie mezelf niet als een Galáctico. Ik zie mezelf als iemand die geschiedenis heeft geschreven in Manchester, Madrid en bij het nationale team', aldus Ronaldo, die zaterdagavond voor de vierde keer in zijn carrière de Champions League kan winnen.

CL-finale in 60 seconden: unicum lonkt voor Real, Juve wil af van trauma
Galáctico-trappen met Royston Drenthe
'Chiellini en co zullen meteen proberen Ronaldo te slopen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.