Ronaldo bereikt krankzinnige mijlpaal: 'Ik wil voorlopig nog doorgaan'

Reacties

Cristiano Ronaldo is sinds 2002 prof en heeft inmiddels 1.200 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Hij vierde de mijlpaal vrijdag door te scoren in de overwinning van Al-Nassr op Al-Riyad in de Saoedische competitie.

Ronaldo bereikt krankzinnige mijlpaal: 'Ik wil voorlopig nog doorgaan'

Hij schrijft een beetje meer geschiedenis in zijn sport. Cristiano Ronaldo, die scoorde en assisteerde in de 4-1 overwinning van Al-Nassr op Al-Riyad op speeldag 16 van het Saoedi-Arabische kampioenschap, speelde zijn 1.200ste professionele wedstrijd (club en nationaal team). En een kleine twee maanden voor zijn 39ste verjaardag is Ronaldo nog niet klaar.

‘Wat een avontuur. Ik bedank al mijn teamgenoten die me geholpen hebben deze twaalfhonderd wedstrijden te bereiken’, sprak Ronaldo via zijn sociale platformen. Met een doorlopend contract van twee jaar, lijkt hij zeker tot en met zijn veertigste nog te spelen. ‘Ik ben blij. Ik wil doorgaan en zien wat er gebeurt.’

En dus lijkt Ronaldo nog lang niet achter de geraniums te gaan zitten, bevestigde hij onlangs ook aan ESPN. ‘Als ik op mijn veertigste nog fit ben, wil ik doorgaan tot mijn 41ste. Of misschien wel mijn 42ste. Ik ga niet zeggen dat ik me nog 25 jaar voel, maar ik ben net zo fit als toen ik dertig jaar was. Ik zorg goed voor mijn lichaam en geest. Een lange carrière fascineert me.’

Om de speler te worden met de meeste wedstrijden op het hoogste internationale niveau moet Ronaldo nog even doorgaan. De voormalige Engelse doelman Peter Shilton speelde namelijk liefst 1.390 wedstrijden. Hij blijft landgenoot Paul Bastock (1.286) en de Braziliaan Rogério Ceni (1.237) voor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.