Ronaldo beantwoordt boegeroep met goals

Cristiano Ronaldo kreeg tijdens zijn eerste optreden na het WK in dienst van Manchester United de ontvangst die verwacht kon worden. De Portugese aanvaller beantwoordde het boegeroep zoals het een topvoetballer betaamt: met twee doelpunten en een assist.

Ronaldo beantwoordt boegeroep met goals

Plaats van handeling was het Kassam Stadium van Oxford United, waar Man United een oefenwedstrijd afwerkte. Al tijdens de warming-up werd Ronaldo uitgejouwd door de aanhang van de thuisclub en dat hield aan tot aan het laatste fluitsignaal.

De 21-jarige Portugees had zich tijdens het deze zomer gespeelde WK weinig geliefd gemaakt bij de Engelse supporters door bij een overtreding van Wayne Rooney ten opzichte van Ricardo Carvalho om een rode kaart te vragen, die de Engelse aanvaller ook daadwerkelijk kreeg. De ploeggenoten van Manchester United schijnen zich verzoend te hebben, de Engelse voetbalfan is het incident nog niet vergeten.

Ronaldo had op Engelse bodem tien minuten nodig om zich in positieve zin te onderscheiden. Met een assist stelde hij Ole Gunnar Solskjær in staat de score te openen. Zelf was de Portugese dribbelaar goed voor twee doelpunten. Het optreden van Ronaldo stelde manager Alex Ferguson tevreden. 'Cristiano maakte twee goede doelpunten en ging goed om met de reacties van het publiek.'

In het oefenduel, waarin naast Ronaldo ook de WK-gangers Gabriel Heinze, Louis Saha en Mickaël Silvestre hun rentree maakten, speelde David Jones de volle negentig minuten mee. De middenvelder die vorig seizoen nog op huurbasis voor NEC uitkwam, is hersteld van zijn armblessure.

Bekijk hier al onze video's