Ronaldo als eerste aan zet in wedloop met Messi

Reacties

Nu de halve finale van de Champions League voor de deur staat barst ook de strijd om de topscorerstitel aller tijden weer los. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi hebben Raúl weliswaar achter zich gelaten, maar hebben nog geen gat geslagen met elkaar.

Ronaldo als eerste aan zet in wedloop met Messi

Zowel voor Messi als Ronaldo staat de teller op 75 treffers in het CL-hoofdtoernooi. Al sinds eind vorig seizoen houden de steraanvallers van Barcelona en Real Madrid gelijke tred. Destijds sloten de twee beste voetballers van de laatste jaren af met 67 goals, deze jaargang passeerde het duo Raúl (71 doelpunten) door elk acht keer te scoren.

Ronaldo heeft dinsdagavond op bezoek bij Juventus de kans alvast een voorsprong te nemen op Messi. De dertigjarige Portugees maakte afgelopen zaterdag een hattrick op bezoek bij Sevilla (2-3), maar staat in de Champions League al twee wedstrijden droog. Mocht Ronaldo in Turijn voor de derde keer op rij niet scoren in CL-verband, dan zou dat het voor het eerst sinds 2011 zijn.

Waar Lionel Messi nog nooit scoorde tegen Manuel Neuer, deed Cristiano Ronaldo dat wel tegen Gianluigi Buffon. Anderhalf jaar geleden was het raak tijdens het CL-groepsduel in Turijn.
Waar Lionel Messi nog nooit scoorde tegen Manuel Neuer, deed Cristiano Ronaldo dat wel tegen Gianluigi Buffon. Anderhalf jaar geleden was het raak tijdens het CL-groepsduel in Turijn.

Bovendien zou Messi woensdagavond tegen Bayern München dan afstand kunnen nemen. De 27-jarige Argentijn was in de laatste zes competitieduels van Barcelona telkens trefzeker, maar in de Champions League wacht hij voor het eerst sinds 2008 al vier wedstrijden op een doelpunt. Bovendien scoorde Messi niet in de drie voorgaande confrontaties met Bayern-doelman Manuel Neuer.

Messi en Ronaldo kunnen in de laatste fase van de Champions League ook samen uitmaken wie dit seizoen topscorer wordt. Shakhtar Donetsk-spits Luiz Adriano leidt die dans nu nog met negen goals, maar is al uitgespeeld. Messi en Ronaldo staan allebei op acht. Karim Benzema (Real), Thomas Müller (Bayern), Neymar, Luis Suarez (Barcelona) en Carlos Tévez (Juventus) zijn met zes goals ook nog in de race.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.