Ronald de Boer terug als jeugdtrainer bij Ajax

Reacties

Ronald de Boer is terug als individuele techniektrainer in de jeugdopleiding van Ajax. De oud-speler van de Amsterdamse club gaat twee keer per week aan de slag in de bovenbouw (Onder-19 en Onder-17) en zal incidenteel ook op het trainingsveld staan in de middenbouw.

Ronald de Boer terug als jeugdtrainer bij Ajax

'Tijdens de opbouw van de seizoensvoorbereiding, de eerste zes weken, fungeer ik als een soort assistent-trainer. Zo heb ik dat deze week al een keer bij Onder-19 aan de zijde van John Heitinga gedaan. Zodra de jongens conditioneel klaar zijn voor intensieve individuele trainingen, ga ik me meer daarop richten', zegt De Boer, in de jaren negentig een belangrijke speler van het Ajax dat in 1995 de Champions League won en van 1993 tot 2003 goed voor 67 interlands, tegen VI.

De Boer bekleedde deze functie eerder al drie jaar bij Ajax, maar stopte in 2016. Zijn collega Kenneth Perez moest van de clubleiding kiezen tussen diens werkzaamheden als jeugdtrainer en als tv-analist bij FOX Sports. De Boer daarentegen werd niet voor het blok gezet, maar verklaarde zich solidair met Perez. 'Nu is dat geen item meer', vertelt De Boer. 'Ik kan gewoon Ajax-wedstrijden analyseren bij FOX en daarnaast mijn werk in de opleiding doen.' Overigens gaat De Boer dit seizoen ook bij Veronica aan de slag als analyticus. Op dinsdagen waarop de zender de Champions League uitzendt, schuift hij aan bij presentatrice Hélène Hendriks en Johan Derksen.

Het nieuwe Ajax-contract van De Boer voorziet in drie verschillende activiteiten. Naast zijn werk als jeugdtrainer is De Boer al langer ambassadeur van de club op commercieel gebied. Bovendien gaat de voormalige middenvelder zich bezighouden met buitenlandse samenwerkingen. In dat kader bracht De Boer onlangs een bezoek aan de Verenigde Staten. 'Ik heb in Atlanta oriënterende gesprekken gevoerd met mensen van de voetbalbond MLS en Adidas. Het jeugdvoetbal is enorm groot in Amerika en opleiden is onze specialiteit bij Ajax. We gaan kijken in hoeverre we iets voor elkaar kunnen betekenen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.