Romero doet Willem II pijn, Utrecht verliest na wisseling van de wacht

Reacties

De interlandperiode wordt door de nodige Eredivisie-clubs gebruikt om te oefenen. Zo speelde FC Utrecht donderdag bij Schalke 04 en kwam Willem II in actie tegen Jong PSV.

Romero doet Willem II pijn, Utrecht verliest na wisseling van de wacht
© Pro Shots

Willem II - Jong PSV 1-2
Maximiliano Romero heeft donderdag weer het genoegen mogen smaken van het scoren. De Argentijnse spits, die door blessures dit kalenderjaar nog niet had gescoord, deed van zich spreken in het oefenduel met Willem II. Met zijn openingsgoal droeg hij bij aan de zege van Jong PSV, waar Mylian Jimenez de winnende treffer maakte. Voor Willem II was Emil Bergström trefzeker. Hij tekende voor de gelijkmaker na een corner van Gorkem Saglam.

Schalke 04 - FC Utrecht 1-0
FC Utrecht heeft het eerste duel na de wisseling van wacht verloren. Schalke 04 was met 1-0 te sterk voor de Domstedelingen, waar dinsdag Rick Kruys werd aangesteld als interim-opvolger van de vertrokken René Hake. Dominick Drexler was de matchwinner namens de club uit de Tweede Bundesliga.

SC Heerenveen - PEC Zwolle 1-0
SC Heerenveen heeft het vriendschappelijke duel met PEC Zwolle verslagen. Het doelpunt van Sydney van Hooijdonk in de eerste helft was genoeg voor de Friese zege in het Abe Lenstra Stadion. PEC Zwolle, waar proefspeler Joshua Sion zijn opwachting maakte, kon na rust de oefennederlaag niet voorkomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

AZ-Go Ahead Eagles 7-1
AZ heeft donderdagmiddag een ruime oefenzege geboekt op Go Ahead Eagles. Op het eigen trainingscomplex werd het liefst 7-1 voor de ploeg van trainer Pascal Jansen, die niet aanwezig was tijdens de oefenwedstrijd. Jansen was ziek en werd vervangen door assistenten Kenneth Goudmijn en Robert Franssen.

Zakaria Aboukhlal liet zich zien tijdens de ruime zege. De aanvaller maakt normaal gesproken deel uit van de Marokkaanse selectie, maar werd voor deze interlandperiode niet opgeroepen. Aboukhlal nam tegen Go Ahead liefst vier doelpunten voor zijn rekening en hij leverde een assist af. Vijf goals was ook zomaar mogelijk geweest voor Aboukhlal, maar hij zag in de eerste helft de bal uit een omhaal tegen de paal eindigen. De overige doelpunten in deze wedstrijd werden gemaakt door Kamal Sowah, Tijjani Reijnders, Peer Koopmeiners, Justin Bakker maakte de eretreffer namens de bezoekende club.

Fortuna Düsseldorf – FC Twente 4-0
FC Twente beleefde een weinig succesvolle oefenmiddag in Duitsland. Er werd kansloos verloren van Fortuna Düsseldorf, de nummer dertien van de 2. Bundesliga. FC Twente trad in de Merkur Spiel Arena aan met voornamelijk wisselspelers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.