Roma wint, Juve morst, Milan boekt late zege

AS Roma heeft het gat met koploper Internazionale verkleind tot vier punten. Juventus miste veel kansen en verspeelde punten. AC Milan sloeg in extremis toe na een hakje van Kaká.

AS Roma-Catania 2-0
Roma heeft het gat met koploper Internazionale, dat zondagavond nog uitkomt thuis tegen Parma, verkleind tot vier punten. De Romeinen wonnen voor eigen publiek van Catania. De Sicilianen kwamen al na zeven minuten op achterstand. Ludovic Giuly scoorde uit de rebound nadat een schot van Rodrigo Taddei op de paal kwam. Daniele De Rossi maakte in de 57ste minuut 2-0 door een strafschop te benutten. Taddei had opnieuw een aandeel. Hij werd getackeld binnen het strafschopgebied.

Juventus-Sampdoria 0-0
Juventus slaagde er niet in Sampdoria te kloppen. De ploeg uit Turijn had in de eerste helft toe kunnen en moeten slaan. In die periode kreeg de nummer drie van de Serie A kansen, maar liet ze onbenut. In de tweede helft bleef Sampdoria makkelijker op de been, al bleef het beste van het spel voor de Bianconeri.

Udinese-AC Milan 0-1
Milan zette de opmars voort door nummer vier Udinese te verslaan. In de uitwedstrijd moest de ploeg van coach Carlo Ancelotti lang wachten op de beslissing. Pas in blessuretijd viel het winnende doelpunt. Pato bediende Kaká en die stelde invaller Alberto Gilardino met een hakje in staat te scoren. Ronaldo schoot in de eerste helft van afstand uit het niets op de paal.