Roma kiest Zweedse WK-ganger als opvolger van recordkeeper Alisson

Reacties

Na het vertrek van Alisson Becker heeft AS Roma snel gehandeld door de 28-jarige Robin Olsen aan te trekken. De Zweed komt na afhandeling van enkele formaliteiten, zoals een medische keuring, over van FC Kopenhagen en tekent een meerjarig contract in Rome.

Roma kiest Zweedse WK-ganger als opvolger van recordkeeper Alisson

AS Roma betaalt naar verluidt ruim tien miljoen euro voor de WK-ganger die met Zweden in de kwartfinale door Engeland werd uitgeschakeld. Zoals gebruikelijk werd de aanwinst van de hoofdstedelingen al voor het officieel worden van de transfer onder veel belangstelling ontvangen op het vliegveld van Rome. De Romeinen ontvingen 62,5 miljoen van Liverpool voor Alisson, door bonussen kan dat bedrag oplopen tot 72,5 miljoen.

De vijf duurste doelmannen aller tijden

Olsen heeft een sterk WK achter de rug met Zweden. De Scandinaviërs wonnen van Zuid-Korea en Mexico in de groepsfase, tegen Duitsland ging het pas in de uiterste slotfase mis (1-2). In de achtste finale vertolkte Olsen een hoofdrol door de nul te houden tegen Zwitserland, waardoor een goal van Emil Forsberg voldoende was voor een minimale overwinning. In de kwartfinale was Engeland met 2-0 te sterk.

Voor AS Roma is Olsen de vierde speler waar meer dan tien miljoen euro voor wordt betaald dit seizoen. Javier Pastore (24,7 miljoen), Justin Kluivert (17,25) en Grégoire Defrel (15) gingen de Zweed voor. Maandag kondigde AS Roma ook aan een principeakkoord bereikt te hebben met Girondins Bordeaux over de transfer van talent Malcom. Hij levert de Fransen zo'n veertig miljoen op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.