Roma eert Totti tijdens dikke zege op Fiorentina

AS Roma heeft in een rechtstreeks duel om de derde plaats van de Serie A niets heel gelaten van Fiorentina. Mohamed Salah (foto) groeide uit tot de beul van zijn voormalige werkgever: 4-1.

Hoewel Roma bij vlagen fantastisch voetbal liet zien, kreeg een wissel het publiek in Stadio Olimpico pas echt op de banken. Een kwartier voor tijd kwam clublegende Francesco Totti binnen de lijnen. Zijn eerste speelminuten sinds zijn conflict met trainer Luciano Spalletti werden ingeleid door een staande ovatie van het thuispubliek. Daarmee werd de onaantastbare status van Totti in Rome maar weer eens bevestigd. Vlak voor tijd was hij zelfs ontzettend dicht bij een goal, maar zijn vrije trap strandde tegen de paal.

Op dat moment had Roma de bezoekers uit Florence al op een onoverbrugbare achterstand gezet. Stephan El Shaarawy had al in de 22ste minuut de score geopend. Het was al zijn vijfde goal in zes duels sinds zijn komst van AC Milan eind januari. Salah en Diego Perotti zetten La Viola nog voor rust op een 3-0 achterstand. Fiorentina deed op slag van rust nog wat terug, door een benutte penalty van Josip Ilicic.

Verder dan dat kwam Fiorentina niet. Salah strooide in de 58ste minuut nog wat zout in de Florentijnse wond door de 4-1 te maken. Dat uitgerekend hij twee keer scoorde maakte de kansloze verliespartij voor Fiorentina des te pijnlijker. Afgelopen zomer haalde Salah zich immers de woede van de paarshemden op de hals door er een transfer naar Roma doorheen te drukken, terwijl hij zijn woord al aan Fiorentina gegeven had.

Door de overwinning, al de zevende op rij, neemt Roma afstand van Fiorentina. De Giallorossi, waar Kevin Strootman op de bank bleef, staan derde met 56 punten, drie meer dan La Viola. Nummer twee Napoli heeft 58 punten, maar heeft nog wel een duel tegoed.