Roma dankt Abraham en handhaaft zich in top Serie A

AS Roma heeft zich hersteld van de nederlaag bij Hellas Verona. De Romeinse topclub was donderdag oppermachtig tegen middenmoter Udinese, maar boekte uiteindelijk een zuinige zege.

AS Roma
AS Roma
1 - 0
Udinese
Udinese

Rick Karsdorp is ook onder trainer José Mourinho een vaste waarde bij AS Roma en begon donderdag in de basis bij de Romeinen. De Nederlandse rechtervleugelverdediger nam het in Stadio Olimpico op tegen landgenoot Bram Nuytinck, die bij Udinese de aanvoerdersbandsband draagt. Bij de bezoekers bleef Marvin Zeegelaar negentig minuten op de bank zitten.

AS Roma begon voortvarend aan het duel met Udinese. De thuisclub dicteerde en liet binnen het half uur liefst negen doelpogingen noteren. Die mogelijkheden leverden geen treffer op, maar het openingsdoelpunt zou niet lang op zich laten wachten. Tien minuten voor rust brak Roma de ban via een intikker van Tammy Abraham, die op aangeven van Riccardo Calafiori al vallend binnenwerkte.

Rood Roma
Na de treffer van Abraham bleef Roma aandringen en ging de ploeg van Mourinho hartstochtelijk op zoek naar de tweede treffer, maar na de stormloop van het eerste half uur metselde Udinese de boel achterin goed dicht. Roma probeerde het in het vervolg nog wel, dook meerdere malen op voor het doel van Marco Silvestri, maar wist de score niet meer op te vijzelen.

In een sobere tweede helft zorgde Abraham met een fraaie voetbeweging voor een spaarzaam hoogtepunt. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd liep Roma-middenvelder Lorenzo Pellegrini nog tegen zijn tweede gele kaart aan. Mourinho reageerde woedend op de beslissing van scheidsrechter Antonio Rapuano, maar lachte uiteindelijk als laatst.

Dankzij de zuinige overwinning op Udinese blijft Roma meedoen in de top van de Serie A. De Giallorossi bezetten de vierde plaats met twaalf punten uit vijf duels. Alleen Napoli, Internazionale en AC Milan kunnen betere cijfers overleggen.

Sampdoria
Sampdoria
0 - 4
Napoli
Napoli

Napoli is na vijf duels nog altijd foutloos in de Serie A. De ploeg van Luciano Spalletti won op bezoek bij Sampdoria met duidelijke cijfers.

Bij de thuisploeg schitterde Mohamed Ihattaren nog altijd door afwezigheid. De voormalig PSV'er maakte afgelopen zomer de overstap naar Juventus, dat hem direct verhuurde aan de enkelvoudig kampioen. De jeugdinternational werkt nog aan zijn fysiek en was niet wedstrijdfit voor het duel met de Napolitanen.

Aan de zijde van de bezoekers tekenden Lorenzo Insigne en Hirving Lozano beiden voor twee assists. Tweemaal was Victor Osimhen het eindstation, de andere doelpunten kwamen op naam van Fabián Ruiz en Piotr Zielinski.

Torino
Torino
1 - 1
Lazio
Lazio

Lazio heeft op bezoek bij Torino in blessuretijd een nederlaag weten af te wenden. De hoofdstedelingen hielden lange tijd gelijke tred met de thuisploeg, maar Torino sloeg een kwartier voor tijd genadeloos toe via Marko Pjaca (ex-Juventus). De Bosniër torende hoog boven iedereen uit en knikte de bal via de linkerpaal in het doel.

Lazio leek genoegen te moeten nemen met een nederlaag, maar kwam na het verstrijken van de reguliere speeltijd alsnog langszij. Vanaf de stip liet Ciro Immobile de late gelijkmaker aantekenen (1-1). Voor de Italiaanse spits was het alweer zijn zesde doelpunt in vijf competitiewedstrijden. Daarmee is Immobile topscorer van de Serie A.