Rodríguez looft maatje: 'Quintero maakte het makkelijker'

Reacties

Uitblinker James Rodríguez had na de overwinning van Colombia op Ivoorkust lovende woorden over voor zijn ploeggenoot Juan Quintero.

Rodríguez looft maatje: 'Quintero maakte het makkelijker'

Rodríguez had Colombia na ruim een uur op 1-0 gezet, en stelde invaller Quintero zes minuten later met een subtiel passje in staat om de 2-0 binnen te schuiven. De 2-1 van Gervinho vlak daarna kwam te laat, waardoor Rodríguez na afloop complimenten overhad voor Quintero.

'Het is lekker voetballen met goede spelers om je heen', begon de 22-jarige middenvelder van AS Monaco. 'Toen Juan binnen de lijnen kwam, was dat het geval. Hij maakte het makkelijker voor ons allemaal.' En dat had Colombia nodig, want echt eenvoudig ging het allemaal niet tegen Ivoorkust.

Niet gek ook, vond Rodríguez. 'Het was moeilijker dan tegen Griekenland (3-0 winst, red.). Ivoorkust heeft namelijk betere spelers die fitter zijn dan de Grieken. Deze punten voelen dan ook lekkerder dan die tegen Griekenland.' Zijn bondscoach, José Pekerman, was het eens met zijn uitblinker. Zowel met de loftuitingen richting Quintero als het niveau van Ivoorkust.

'Deze wedstrijd deed me denken aan 2006, toen Argentinië tegen Ivoorkust speelde.' Toen wonnen de Argentijnen moeizaam met 2-1 na een 2-0 voorsprong, net als de Colombianen woensdag. 'En wat Juan betreft: het inbrengen van hem bracht echt lijn in ons spel. De poule winnen? Te vroeg om daarover te praten', sloot hij af.

Aan de andere baalde bondscoach Sabri Lamouchi van Ivoorkust stevig. Zijn ploeg kan zich nog kwalificeren, maar de nederlaag was een streep door de rekening. 'Het was niet terecht, we hadden een punt verdiend. Nu moeten we ons weer opladen, want tegen Griekenland zullen we met een groot verschil moeten winnen. Dat is in mijn ogen de enige manier om ons te plaatsen voor de volgende ronde.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.