Rodgers: 'Mignolet wordt hier een betere doelman van'

Reacties

Wie vermoedt dat Simon Mignolet door het kwijtraken van zijn basisplaats bij Liverpool geknakt en teneergeslagen is, zit ernaast. Volgens manager Brendan Rodgers gebruikt de Belg zijn periode in de luwte om te reflecteren én te leren van de vormdip die hem de kop kostte.

Rodgers: 'Mignolet wordt hier een betere doelman van'

Rodgers hakte op 14 december de knoop door, door Mignolet na een reeks zwakke optredens voor het duel met Manchester United te vervangen door Brad Jones, die zijn plek in het elftal nadien behield tegen Bournemouth en Arsenal. Met die ingreep kwam Rodgers tegemoet aan de roep van supporters, die de twijfelachtige optredens van Mignolet zat waren. Rodgers benadrukt in een vooruitblik op het duel met Burnley van vrijdag dat Mignolets afwezigheid in het eerste elftal een kwestie van tijd is.

'Simon heeft oprecht fantastisch gereageerd op de nieuwe situatie', zegt de Noord-Ier op de clubsite. 'Het is absoluut niet zo dat hij nu met een negatieve houding rondloopt. Hij traint uitstekend en ik en keeperstrainer John Achterberg laten hem zien op welke onderdelen van zijn spel hij volgens ons beter moet worden. Dat pikt hij geweldig op. Doordat hij nu even niet in de schijnwerpers staat kan hij op een heel andere manier reflecteren dan voorheen. Ik denk dat hij daar baat bij heeft.'

'Zodra hij terugkeert, hoop ik dat hij een beter doelman is dan vóór deze periode. Dat zou me niet verbazen, want ik heb vaker gezien dat keepers juist groeien als ze uit het elftal zijn verdwenen. Ik ben er eigenlijk zeker van dat het met Simon net zo zal gaan', vervolgt Rodgers, die ondanks zijn lovende woorden over Mignolet in de Engelse media met de ene na de andere doelman in verband wordt gebracht.

Rodgers wilde niet zeggen wanneer Mignolet weer eerste keus is op Anfield. 'Ik voel aan wanneer het juiste moment daar is', aldus de ex-manager van Swansea City. 'Op dit moment werkt Simon er hard voor om terug te keren. Ik ben het vertrouwen in hem in elk geval niet kwijt. Hij is en blijft een uitstekende doelman en dat hij gaat hij aan iedereen laten zien zodra ik hem weer opstel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.