Rode Ster bevestigt alleenheerschappij met zege in topper

Reacties

Het seizoen 2015/16 gaat in Servië de boeken in als eenzijdigste aller tijden. De voorsprong van koploper Rode Ster Belgrado bedraagt na een zege in de klassieker tegen Partizan Belgrado liefst 27 punten.

Rode Ster bevestigt alleenheerschappij met zege in topper

De 2-1 overwinning op Partizan, met ex-Ajacied Mitchell Donald als basisspeler, was voor Rode Ster de 21ste overwinning op rij. Dat is met afstand de langste zegereeks van heel Europa. De op-één-na langste serie overwinningen van Shakhtar Donetsk is met elf zeges namelijk bijna twee keer zo kort.

Na 24 competitieduels bedraagt de voorsprong van het ongeslagen Rode Ster (W 22, G2) op nummer twee Borac Cacak 27 punten. Het maakt Rode Ster de meest dominante koploper van Europa (zie onder).

De Servische competitie wordt over zes speelronden opgesplitst in een kampioens- en degradatiepoule, waarbij de puntenaantallen worden gehalveerd. Het zou voor meer competitie moeten zorgen, maar spannend gaat de titelrace in Servië dit seizoen niet meer worden. Zelfs als Rode Ster over een paar weken op pantoffels aan het seizoenstoetje begint, wordt de club slapend kampioen.

De dominantste koplopers van Europa
Club Voorsprong op nummer twee
Rode Ster Belgrado (Ser) 27 punten
Paris Saint-Germain (Fra) 24 punten
Olympiakos Piraeus (Gri) 19 punten
Ferencváros (Hon) 19 punten
Crusaders (Nir) 17 punten
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.