Rode Duivels schieten met scherp in de Premier League

In de Premier League is er steeds vaker een hoofdrol voor Belgische voetballers. Vooral sinds de jaarwisseling spelen de Rode Duivels een prominente rol in de Engelse competitie.

Rode Duivels schieten met scherp in de Premier League

In 2013 doet, op Engeland na, geen enkel land het beter dan België. Dit kalenderjaar was er geen speeldag dat er in de hoogste Engelse afdeling niet werd gescoord door een van onze zuiderburen. In totaal waren zij goed voor 23 doelpunten, waarmee de Belgen onder meer Frankrijk (zeventien treffers) en Spanje (veertien) voor blijven.

Over het hele seizoen gezien vielen er al 49 doelpunten van Belgische makelij, ook waren er nog 28 assists. Romelu Lukaku (West Bromwich Albion) is met dertien goals de meest scorende Belg, terwijl Eden Hazard (Chelsea) de meeste doelpunten voorbereidde. Alleen Spanjaarden doen het deze jaargang beter met 66 treffers en 49 assists. Michu (Swansea City) scoorde vijftien keer, terwijl Juan Mata (Chelsea) tien keer een ploeggenoot liet scoren. Ondanks het feit dat de Premier League de laatste jaren wordt overspoeld door buitenlandse spelers, wordt het grootste gedeelte van de doelpunten nog geproduceerd door Engelse spelers.

Opvallend is dat het aandeel van de Nederlanders in schril contrast staat met de Belgen. Robin van Persie is met negentien goals en acht assists enorm belangrijk voor Manchester United, terwijl Jonathan De Guzman (Swansea City) ook nog geregeld van zich doet spreken, maar de overige spelers uit Nederland zijn maar bij weinig Premier League-treffers betrokken dit seizoen.

In totaal vielen er 25 Nederlandse doelpunten deze jaargang, wat een schamele tiende plek oplevert. Naast Engeland, Spanje en België doen ook Frankrijk, Schotland, Ierland, Argentinië, Uruguay en Wales het tot nu toe beter in de Premier League. Samenstelling: Arjan van den IJssel

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen