Roda wint na bijna een jaar weer eens twee keer op rij

Reacties

De goede seizoenstart van Roda JC Kerkrade zal als een verademing voelen in Limburg. De club versloeg zaterdagavond TOP Oss en staat met een doelsaldo van zeven voor en nul tegen op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste keer dat er tweemaal op rij werd gewonnen, dateert alweer van vorig jaar.

Roda wint na bijna een jaar weer eens twee keer op rij
© Pro Shots
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade
3 - 0
TOP Oss
TOP Oss

In speelronde 1 walste Roda over het elftal met jonkies van Jong Ajax heen (0-4) en die goede seizoenstart kreeg tegen TOP Oss een vervolg. In het laatste kwartier van de eerste helft werd het verschil gemaakt door de Limburgers, na de openingstreffer van nieuweling Stefano Marzo waren ook Roland Alberg en Jordy Croux trefzeker.

In de tweede helft kwam de zege van Roda niet meer in gevaar, waardoor de club na twee duels op zes punten staat op het tweede niveau. De laatste keer dat Roda twee keer achter elkaar won in de KKD was in oktober 2019, toen Telstar en Helmond Sport achtereenvolgens werden verslagen. De laatste negen duels van het vorige seizoen werden niet gespeeld in de KKD, door de uitbraak van het coronavirus.

Voor een derde zege op rij zal Roda volgende week diep moeten gaan. In speelronde 3 speelt de club tegen een uitgerust De Graafschap. De formatie uit Doetinchem is vrij in speelronde 2, omdat de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op last van de gemeente Deventer werd verplaatst. Volgens de gemeente kwam het duel te vroeg in het seizoen, gezien het gebrek aan ervaring met de coronamaatregelen in relatie tot het spelen van een risicowedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.