Roda presenteert reddingsplan en verbreekt banden met Korotaev

Reacties

Roda JC Kerkrade heeft de banden met Aleksei Korotaev verbroken. Dat hebben de Limburgers woensdag bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Daarin werd tevens het reddingsplan gepresenteerd.

Roda presenteert reddingsplan en verbreekt banden met Korotaev
© Pro Shots

De Zwitsers-Russische zakenman was nog in het bezit van twintig procent van de aandelen, maar miljonairs Roger Hodenius, Stijn Koster en beleggingsmaatschappij Mercurius van de vorig jaar overleden Henk Stienstra zien niet langer een plaats voor hem in de toekomst van Roda JC.

Korotaev werd in februari 2017 gearresteerd omdat hij een ongedekte cheque ter waarde van 17,7 miljoen euro zou hebben uitgeschreven. De man die een week eerder nog had beloofd de club uit Kerkrade naar de Nederlandse top te loodsen, verdween in Dubai in de cel en werd middelpunt van een slepende juridische strijd.

Roda probeerde sindsdien al langer om te breken met Korotaev en zou daarmee definitief schoon schip maken, nadat het eerder al de Mexicaanse pseudo-investeerder Mauricio García de la Vega de deur had uitgewerkt. De club bedankte Korotaev woensdag voor het geld dat hij in de club heeft gestoken en de keuze zijn aandelen af te staan.

Plan
Tegelijkertijd presenteerde de regionale groep investeerders een plan waarmee de toekomst van Roda moet worden gewaarborgd. De Limburgers staan zogezegd aan de vooravond van een belangrijkse koerswijziging waarin 'herkenbaarheid, transparantie, integriteit en ambitie' hoog in het vaandel staan.

Een van de consequenties is dat alle aandeelhouders hun aandelen hebben ingeleverd. In plaats daarvan komen die terecht in een stichting. Bovendien zullen alle huidige bestuurders hun positie ter beschikking stellen, met als doel dat Roda weer met een schone lei aan het nieuwe seizoen kan beginnen.

Volgens het nieuwe toekomstplan krijgt Roda de komende drie jaar op jaarbasis de beschikking over anderhalf miljoen euro extra. Daarmee willen de investeerders een stevig fundament onder de begroting leggen, het spelersbudget van de club vergroten en zo weer de sportieve weg omhoog inslaan.

Daarnaast heeft de club aan de gemeenteraad van Kerkrade gevraagd om een huurverlaging van 250 duizend euro op jaarbasis en de betaling hiervan door te schuiven naar de toekomst, zodat de huidige begroting sluitend kan worden gemaakt. Met als argument dat het plan de regio Parkstad ook vooruit zal helpen.

Van As
De onlangs aangestelde Jeffrey van As zal aanblijven als technisch directeur en een belangrijke rol spelen in de sportieve ambities die de nieuwe investeerders hebben. Daarnaast moet er een compliance officer komen die zorg moet dragen voor een verantwoordelijk financieel beleid en het voortbestaan van de club.

Nu het nieuwe plan is gepresenteerd lijken alle inspanningen van Frits Schrouff niet voor niets geweest. De Limburgse ondernemer hield Roda JC de laatste jaren overeind met zijn investeringen en werd woensdag tijdens de persconferentie dan ook hartelijk bedankt door de club. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.