Roda JC wint bij NAC Breda tweede uitwedstrijd op rij

Roda JC Kerkrade heeft uitstekende zaken gedaan in de jacht op een plek in de play-offs door het uitduel met NAC Breda te winnen (0-3). Sanharib Malki was de grote man in het Rat Verlegh Stadion.

Voor rust was er maar één ploeg die voetbalde in Breda en dat was NAC. In de vijfde minuut kreeg Robbert Schilder een eerste mogelijkheid namens de thuisploeg, maar hij schoot over na een goede loopactie. Een minuut later moest Jelle ten Rouwelaar aan de andere kant ingrijpen bij een kopbal van Sanharib Malki, het was de enige kans van de Limburgers in de eerste helft.

NAC heerste in de eerste 45 minuten, maar grote kansen leverde dat niet op. Ook na rust opende NAC sterk en kreeg het via Eric Botteghin een goede kans, maar Martijn Monteyne redde op de lijn. Tegen de verhouding in kwam Roda na een uur op voorsprong. Mads Junker gaf voor op Malki, die via de grond inkopte.

Het antwoord van NAC liet niet lang op zich wachten. Nourdin Boukhari, afgelopen zaterdag in de slotfase nog trefzeker tijdens het uitduel met FC Twente (2-2), schoot net naast na een voorzet van Jordy Buijs. Een kwartier voor tijd besliste Mitchell Donald de wedstrijd echter in het voordeel van de bezoekers. De invaller schoot met links hard binnen op aangeven van Malki.

Alex Schalk - ingevallen aan de kant van NAC - kreeg nog een goede kans op de aansluitingstreffer, maar het slotakkoord was voor Ruud Vormer die op aangeven van Guus Hupperts in blessuretijd de eindstand bepaalde op 0-3.

Door de tweede uitzege op rij, Roda won afgelopen zondag met 1-0 bij FC Groningen, heeft de ploeg van trainer Harm van Veldhoven nu 44 punten uit 31 wedstrijden. Daarmee bezet het de achtste plaats. NAC blijft steken op de vijftiende plaats met 31 punten. Foto: VI Images