Roda JC wilde Cássio Ramos niet als wisselgeld

Roda JC wilde doelman Cássio Ramos niet als wisselgeld voor Przemyslaw Tyton accepteren. De Limburgers bedankten PSV voor het aanbod.

Roda JC wilde Cássio Ramos niet als wisselgeld

Ramos lijkt wel te vertrekken uit Eindhoven. Er is inmiddels lichte interesse uit zijn vaderland Brazilië aan het ontstaan. Coach Fred Rutten heeft de nieuwe aangetrokken doelman Tyton geen garantie op een basisplaats gegeven en ziet er ook geen probleem in dat hij met nu met Tyton, Andreas Isaksson, Khalid Sinouh en Cássio Ramos vier keepers in zijn selectie zitten. 'Ik geef spelers nooit garantie op speeltijd. Dat we nu vier keepers hebben is een feit, maar dat is niet erg. Dat lost zich vanzelf wel op', aldus de coach.

Omdat het voor Roda JC als club in licentiecategorie I aantrekkelijker is om een speler te verhuren, bestaat de kans dat de Limburgers en PSV een huurkoopconstructie gaan inkleden. In dat geval komt er een bepaling in het contract die PSV verplicht de Poolse goalie in de volgende zomer te kopen. Het totale transferbedrag is naar verluidt 2,5 miljoen euro.

Ondanks dat er met Tyton en verdediger Timothy Derijck begin deze week weer twee nieuwelingen werden aangetrokken, is PSV nog niet uitgewinkeld. De Brabanders hopen nog steeds een spits aan te trekken en zullen, als Erik Pieters zoals verwacht naar Newcastle United vertrekt, ook nog een linksbenige verdediger kopen. PSV en de Engelsen zijn het nog niet eens, maar de verwachting is dat de international deze week voor 7,5 miljoen euro naar The Magpies vertrekt. (Thijs Slegers) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's