Roda JC vierde na zege op FC Twente

Roda JC is weer de nummer vier van de Holland Casino Eredivisie. De Limburgse ploeg won met 2-0 van FC Twente en nam daarmee de titel Best of the Rest weer over van NEC. Makkelijk kwamen de drie punten echter niet in het bezit van de club uit Kerkrade.

Een goed duel was er niet te zien in het Parkstad Limburg Stadion. Gestreden werd er echter wel. Roda JC probeerde nog wel te voetballen, maar het bezoekende FC Twente leek puur voor de counter te gaan. Gezien het spelbeeld was het dan ook verdiend dat Edrissa Sonko in de 39ste minuut de ploeg van coach Wiljan Vloet op een 1-0 voorsprong zette. Twente kreeg de bal niet weggewerkt in het eigen strafschopgebied, waarna de Gambiaan de bal in zijn bezit kreeg en uiteindelijk over doelman Sander Boschker in het doel tilde.

Ook na de 1-0 veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. Totdat Sjaak Polak in de 69ste minuut met rood naar de kleedkamer moest na een domme ruzie met tegenstander Roel Brouwers. Niet veel later kreeg hij gezelschap van Jeroen Heubach, die in een mum van tijd twee gele kaarten incasseerde voor bakkeleien met Fatik Sonkaya.

Toch lukte het Roda niet om het duel voortijdig te beslissen, waardoor het moest oppassen voor de Enschedese ploeg, die steeds dichter bij het doel van Bas Roorda kwam. Roda versloeg Twente echter met diens eigen wapen: in de negentigste minuut besliste Tom Soetaers het duel door hard en laag binnen te schieten uit een counter.

Bekijk hier al onze video's