Roda JC verzuimt ook tegen Utrecht zege te boeken

Roda JC heeft woensdagavond de punten gedeeld met FC Utrecht. In eigen huis werd met 1-1 besloten door de Limburgers. Door de puntendeling blijft de thuisploeg voor de vijfde competitiewedstrijd op rij zonder winst.

Roda kwam de voorbije weken tegen achtereenvolgens NEC, Willem II, Feyenoord en De Graafschap niet tot een driepunter. De dit seizoen verrassend goed presterende Limburgers lieten in het duel met Utrecht direct zien de nare smaak van de laatste weken te willen wegspoelen.

Roda JC was in de beginfase de bovenliggende partij. Het duurde tot halverwege het eerste bedrijf totdat de gastheren het overwicht omzetten in een voorsprong. Ruud Vormer (foto) kon afronden na een combinatie door het hart van de Utrecht-defensie: 1-0. Het betekende de tweede Eredivisie-treffer uit de loopbaan van de middenvelder en tevens zijn eerste doelpunt van dit seizoen.

Even later leek Pa-Modou Kah voor een ruimere voorsprong te zorgen. Zijn inzet werd door Alje Schut van de lijn gehaald, waardoor de Domstedelingen de schade tot de rust beperkt hielden.

Na de onderbreking was Frank Demouge dichtbij. De fysiek sterke spits kreeg de voorkeur boven Ricky van Wolfswinkel en zag zijn poging maar ternauwernood voorlangs gaan.

Naarmate de tweede helft vorderde werden de bezoekers gevaarlijker. Na 62 minuten kreeg Dries Mertens een unieke kans op de gelijkmaker. Omdat penalty-specialist Van Wolfswinkel nog altijd op de bank zat, mocht de Belg een strafschop nemen na een overtreding van Davy de Fauw. Mertens miste, maar Edouard Duplan was attent en zorgde vanuit de rebound alsnog voor de 1-1.

In het laatste halfuur was Utrecht beter, maar was het Arnaud Sutchuin Djum die naliet Roda opnieuw op voorsprong te zetten. Hij schoot van dichtbij hoog over.

Namens Utrecht waren Mertens en invaller Van Wolfswinkel bijna trefzeker. Maar Vormer ontpopte zich ook in verdedigende zin tot de held van de Limburgers. Twee keer haalde hij de bal van de lijn en zo hielp hij zijn ploeg aan een puntje. Door het gelijkspel blijft Roda zesde en is Utrecht negende. Foto: VI Images