Roda JC meest veerkrachtige ploeg in de Eredivisie

● Roda JC won zeven en verloor drie van de veertien thuiswedstrijden tegen Excelsior op het hoogste niveau (G4).

● De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in Kerkrade werd het 7-0 (17 december 2011), een evenaring van de grootste Eredivisie-zege van Roda JC (1-8 en 7-0, beide tegen Heracles).

● Roda JC is dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis, maar wist de laatste drie wedstrijden niet te winnen (W2, G3).

● De laatste vijf Eredivisie-doelpunten van Roda JC in het Parkstad Limburg Stadion werden afwisselend gemaakt door Tom Van Hyfte (drie) en Hicham Faik (twee).

● Roda JC kreeg dit seizoen pas twee doelpunten tegen in de tweede helft, samen met Ajax het laagste aantal van alle Eredivisie-ploegen.

● De Limburgers pakten dit seizoen zes punten in duels waarin ze op achterstand stonden, meer dan elke andere ploeg.

● Excelsior boekte geen enkele zege in de laatste tien uitwedstrijden in de Eredivisie (G5, V5).

● De Kralingers wisten in de afgelopen vijf seizoenen op het hoogte niveau nooit een uitduel te winnen voor de Kerst.

● Excelsior heeft dit seizoen minder balcontacten gehad op de helft van de tegenstander dan elke andere Eredivisie-ploeg (1.861).

● Adil Auassar creëerde dit seizoen meer kansen dan elke andere Excelsior-speler (15), maar staat nog altijd op nul assists.

Bron: Opta Sports