Roda JC maakt mogelijk geld vrij voor rechtsback Götz

Reacties

Roda JC gaat wellicht toch nog een speler toevoegen aan de selectie. De club test rechtsback Ashton Götz (24) donderdagmiddag tijdens een oefenduel met Antwerp FC. De Duitse proefspeler, ook in bezit van de Amerikaanse nationaliteit, kwam vanaf zijn zestiende uit voor Hamburger SV.

Roda JC maakt mogelijk geld vrij voor rechtsback Götz

Götz speelde elf competitieduels voor de hoofdmacht. Zijn laatste optreden in de Bundesliga dateert van 30 oktober vorig jaar, een 3-0 nederlaag bij 1. FC Köln. Eind vorig seizoen viel de verdediger in ongenade bij trainer Markus Gisdol, die hem terugzette naar het tweede elftal. Deze zomer verstreek het contract van Götz.

Roda heeft in principe geen geld meer voor versterkingen, zo liet technisch directeur Harm van Veldhoven eerder deze week nog weten, maar voor de transfervrije Duitser kan mogelijk toch wat geld voor worden vrijgemaakt. Vanwege zijn clubloze status kunnen de Kerkradenaren hem eventueel ook nog na het sluiten van de markt vannacht aantrekken.

Roda speelde de eerste drie wedstrijden dit seizoen met Christian Kum op de rechtsbackpositie. De routinier geldt als een allrounder, maar komt het beste tot zijn recht in het centrum van de defensie.

Kum stond eerder deze zomer in de belangstelling van ADO Den Haag en Vitesse, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat hij donderdag nog zal vertrekken. Roda heeft met Henk Dijkhuizen nog een specifieke rechtsback in de selectie.

Roda JC nog altijd puntloos na verlies bij PSV
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.