Roda JC en Vitesse staan het meest op scherp

Op ongeveer tweederde van de competitie beginnen schorsingen een steeds grotere rol te spelen bij de clubs uit de Eredivisie. De trainers van Roda JC (Harm van Veldhoven) en Vitesse (Theo Bos) moeten op korte termijn vrezen dat een aantal spelers voor straf op de tribune belandt.

Roda JC en Vitesse staan het meest op scherp

Nadat tijdens de afgelopen speelronde in totaal vijf (geel)rode kaarten waren getrokken, is het logisch dat er op de komende 23ste speeldag voetballers ontbreken vanwege een schorsing. Het betreft Jack Tuyp (FC Volendam), Ola Toivonen (PSV), Norichio Nieveld (Feyenoord), Eric Addo (Roda JC) en Robert Zwinkels (ADO Den Haag).

Het totaal aantal geschorste afwezigen voor komend weekeinde is acht. Kevin Hofland (Feyenoord), Purrel Fränkel en Resit Schuurman (beiden De Graafschap) mogen niet spelen vanwege een te veel aan gele kaarten. Nog eens 48 spelers staan op scherp; bij een volgende gele kaart moeten ook zij verplicht een wedstrijd verstek laten gaan.

Club Geschorst / Scherp Club Geschorst / Scherp
ADO   1 / 1 NEC   0 / 0
Ajax   0 / 3 PSV   1 / 2
AZ   0 / 4 Roda JC   1 / 5
Feyenoord   2 / 0 Sparta   0 / 2
Graafschap   2 / 4 Twente   0 / 2
Groningen   0 / 2 Utrecht   0 / 3
Heerenveen   0 / 4 Vitesse   0 / 6
Heracles   0 / 2 Volendam   1 / 2
NAC   0 / 3 Willem II   0 / 3
 

Van alle Eredivisiespelers zijn Csaba Fehér (NAC Breda), Jens Janse (Willem II) en Mihai Nesu (FC Utrecht) de grootste kaartenverzamelaars. Janse was goed voor zes keer geel en één keer rood, Fehér en Nesu kregen zeven gele kaarten. Ook Demouge staat op zeven bekeuringen, maar dat komt omdat hij een kaart heeft meegenomen van het afgelopen seizoen. Spelers worden geschorst na iedere vijfde, zevende, negende en elfde gele kaart en daarna bij elke volgende prent.

Van de spelers met zes kaarten op zak, kwam Ajacied Luis Suárez dit seizoen onder vuur te liggen. Zijn eigen coach Marco van Basten dreigde met een boete als de Uruguayaan zijn leven niet zou beteren. Opvallend genoeg was er daarna geen scheidsrechter meer die Suárez bestrafte.

Nog een opvallende speler in het kaartenklassement is Marijn Sterk. De verdediger van FC Volendam speelde dit seizoen negen keer mee en verzamelde liefst vijf gele kaarten.

Naam Club Geel Rood Totaal
Janse Willem II 6 1 7
Fehér NAC Breda 7 0 7
Nesu FC Utrecht 7 0 7
Demouge Willem II 6 0 7*
Volmer De Graafschap 4 2 6
Berg FC Groningen 5 1 6
Väyrynen SC Heerenveen 5 1 6
Hofland Feyenoord 4 1 6*
Zomer NEC 4 1 6*
Grindheim SC Heerenveen 6 0 6
Cziommer FC Utrecht 6 0 6
De Lange FC Volendam 6 0 6
Kah Roda JC 6 0 6
Suárez Ajax 6 0 6
De Zeeuw AZ 6 0 6
Molhoek Vitesse 6 0 6
Verhaegh Vitesse 6 0 6
Kargbo Willem II 6 0 6
Hofs Vitesse 5 0 6*
 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen