Roda JC bereikt akkoord met Caanen

Reacties

Roda JC Kerkrade heeft een akkoord bereikt met Ton Caanen over ontbinding van diens nog een jaar doorlopende contract.

Roda JC bereikt akkoord met Caanen

De 51-jarige Limburger werd vier maanden geleden vrijgesteld van zijn werkzaamheden als technisch directeur. Hij bekleedde die functie ruim anderhalf jaar, een periode die zeer tumultueus verliep. Caanen botste vrijwel meteen na zijn aanstelling met toenmalig trainer Darije Kalezic, die zijn technisch directeur onder meer verweet zich te nadrukkelijk met zijn werkzaamheden te bemoeien.

Het conflict escaleerde later dat seizoen volledig, leidend tot een ontslag van Kalezic. Opvolger Yannis Anastasiou werd door Caanen overladen met spelers uit alle windstreken, maar een bruikbare versterking zat er zelden tussen. De positie van de technisch directeur wankelde halverwege het seizoen al, maar hij wist zijn verblijf bij Roda te rekken met zijn aandeel in de komst van investeerder Aleksei Korotaev.

Ondertussen nam de onvrede op de werkvloer over het functioneren en de houding van Caanen snel toe. Directeur Wim Collard bleef hem lang steunen, tot zijn collega in een cruciale fase van het seizoen naar Colombia afreisde. Caanen zei in Zuid-Amerika op zoek te gaan naar mogelijke partnerclubs. Hij zou dat met Korotaev zo besproken hebben, maar de leiding in Kerkrade was verbolgen over de reis. Bij terugkeer werd Caanen op non-actief gesteld.

Zijn contract bleef aanvankelijk gewoon doorlopen. Dit tot verbijstering van onder meer Huub Stevens, interim-trainer na het ontslag van Anastasiou en sindsdien technisch adviseur van Roda. Hij drong aan op ontbinding van het contract met Caanen. Dat is nu gelukt. Afgelopen vrijdag kwamen de partijen tot een akkoord. De voormalig technisch directeur neemt naar verluidt afscheid met een vergoeding ter hoogte van drie maandsalarissen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.