Roda duwt stuntelend Sparta verder in de zorgen

Na nederlagen tegen FC Twente en Ajax zag Roda JC het goede spel van de laatste weken tegen Sparta Rotterdam weer beloond worden met drie punten. Sparta is al tien duels zonder zege.

Roda duwt stuntelend Sparta verder in de zorgen

Roda JC en Sparta verveelden het publiek in de beginfase, maar de patstelling werd na iets meer dan een half uur doorbroken door Willem Janssen. Hij schoot raak na goed doorzetten van Laurent Delorge en Mads Junker: 1-0.

Sparta kon weinig terugdoen in Limburg. De ploeg van trainer Frans Adelaar maakte in aanvallend opzicht weinig klaar en liet bovendien ook verdedigend steken vallen. Zo verspeelde Karim Touzani de bal in de 65ste minuut. Janssen pikte de bal af en stelde Junker in staat 2-0 te maken.

De zege voor Roda kwam daarna nauwelijks nog in gevaar. Vlak voor tijd bezorgde Erik Falkenburg Sparta nog een aansluitingstreffer, maar de Rotterdammers kwamen niet verder dan 2-1.

Voor aanvang van het duel hadden Roda en Sparta beide 20 punten uit 21 wedstrijden. Roda deed goede zaken door te winnen. Het gat met ADO Den Haag, dat zestiende staat, is vijf punten. Sparta heeft slechts een marge van twee punten.

Bekijk hier al onze video's