Robinho maakt transfer en gaat samen met Elia op Turkse titeljacht

Reacties

Istanbul Basaksehir staat halverwege het seizoen bovenaan in de Süper Lig en gaat vol voor de Turkse landstitel. De selectie van de koploper wordt voor de tweede seizoenshelft versterkt met Robinho.

Robinho maakt transfer en gaat samen met Elia op Turkse titeljacht

Istanbul Basaksehir maakt op de officiële website van de club bekend dat het een akkoord heeft bereikt met Sivasspor over de directe overgang van de inmiddels 34-jarige Braziliaan. Robinho wordt zodoende een ploeggenoot, maar ook zeker een concurrent, van Eljero Elia.

In de nadagen van zijn bijzondere loopbaan gaat Robinho dankzij zijn transfer nog een keer op titeljacht. De dribbelaar vertrok in 2005 als supertalent van Santos naar Real Madrid en was drie jaar later de eerste échte topaankoop van het ambitieuze Manchester City. Robinho speelde verder nog voor AC Milan, het Chinese Guangzhou Evergrande en Santos en Atlético Mineiro in zijn vaderland.

Aan het begin van dit kalenderjaar liet Robinho Brazilië weer achter zich en koos hij voor een avontuur in Turkije, bij Sivasspor. In een jaar tijd was hij in dertig competitiewedstrijden goed voor twaalf doelpunten en vijf assists. Afgelopen zondag was Robinho nog twee keer trefzeker tegen Galatasaray, maar dit was voor Sivasspor niet voldoende om ook de drie punten te pakken (4-2 nederlaag).

Istanbul Basaksehir heeft na zeventien speelronden een voorsprong van zes punten op de nummer twee van de ranglijst, Trabzonspor. Op 20 januari is de eerste competitiewedstrijd na de winterstop voor Basaksehir uit bij deze achtervolger. Elia gaf onlangs in gesprek met VI aan dat hij na een kampioenschap met Basaksehir graag zou willen terugkeren naar Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.