Roberto Donadoni moet Lippi doen vergeten

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) heeft razendsnel een opvolger gevonden voor de opgestapte bondscoach Marcello Lippi. Roberto Donadoni volgt de succescoach op en moet op weg naar het EK 2008 zien af te rekenen met Frankrijk en Oekraïne.

Roberto Donadoni moet Lippi doen vergeten

Komende dinsdagmiddag zal de FIGC Donadoni officieel presenteren, verklaarde speciaal bondscommissaris Guido Rossi.

Donadoni zat zonder club sinds hij halverwege het afgelopen seizoen was opgestapt bij Livorno. De 42-jarige trainer kan nog niet bogen op een imposant curriculum vitae als coach. In de Serie A was Donadoni amper een jaar werkzaam bij Livorno. Daarvoor werkte hij even voor Lecco (Serie C1) en nog korter bij Genoa (Serie B), waar hij na drie opeenvolgende nederlagen al weer moest vertrekken.

Als speler heeft hij wel een fraai palmares met vijf Italiaanse titels bij AC Milan en drie Europa Cup I's. Bovendien speelde hij 63 interlands, inclusief deelnames aan de WK's van 1990 en 1994.

Donadoni's eerste klus is om zich met Italië te kwalificeren voor het komende EK in Oostenrijk en Zwitserland. Die opgave is geen simpele, want de Azzurri komen in groep B Frankrijk, Oekraïne, Schotland, Litouwen, Georgië en de Faerøer tegen. De nummers een en twee plaatsen zich voor de eindronde. Op 6 september staat de uitwedstrijd tegen Frankrijk gepland.

Lippi besloot woensdag op te stappen nadat hij tijdens het afgelopen WK met Italië de wereldtitel had veroverd.

Bekijk hier al onze video's