Robben zorgt tegen Werder Bremen voor gerechtigheid

Bayern München boekte op bezoek bij Werder Bremen zijn zesde overwinning op rij. De ploeg van coach Louis van Gaal kreeg kans op kans in het Weserstadion. De 2-3 uitslag was wat dat betreft een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Mark van Bommel en Arjen Robben begonnen in de basis bij Bayern. Robben schoot in de tweede minuut al op de paal, maar het was Werder Bremen dat als eerste scoorde. Marko Marin bezorgde de bal in de tiende minuut bij Aaron Hunt, die de bal hard in de kruising schoot: 1-0.

Het sterke Bayern boog de achterstand nog voor het rustsignaal om in een voorsprong. Bij de 1-1 stapte Mario Gomez slim over de bal heen en profiteerde Thomas Müller met zijn schot van de ontstane vrijheid. De 1-2 was van Ivica Olic, die bij de tweede paal een voorzet van Philipp Lahm in het doel werkte.

Werder Bremen kwam in de tweede helft iets beter in de wedstrijd. Het trof een andere doelman tegenover zich. Van Gaal moest de met buikgriep kampende Hans-Jörg Butt vervangen door Michael Rensing. De coach bracht in de tweede helft ook Franck Ribéry binnen de lijnen.

Bayern had de wedstrijd kort na rust al kunnen beslissen. Robben schoot in kansrijke positie met rechts net naast het doel van Tim Wiese en Mario Gomez zag een inzet van de lijn gehaald worden. De gasten profiteerden in beide gevallen uitstekend van de ruimte die Werder Bremen steeds vaker moest weggeven.

De gemiste kansen dreigden Bayern op te breken toen Hugo Almeida er op fraaie wijze 2-2 van maakte. Drie minuten later zorgde Robben echter al voor gerechtigheid. De aanvaller nam vanaf de rechterflank een vrije trap, waarna de bal bij de tweede paal via de onderkant van de lat in het doel plofte. Van Gaal kon zijn lol niet op, ging tijdens het juichen onderuit en kreeg de feestvierende Robben bovenop zich.