'Robben op één na belangrijkste Bayern-transfer'

Reacties

Karl-Heinz Rummenigge heeft een inkijkje gegeven in wat voor hem de beste transfers uit zijn tijd als Bayern-voorzitter zijn. De oud-speler van Der Rekordmeister, die vorig jaar na negentien jaar de voorzittershamer overdroeg aan Oliver Kahn, schaart Arjen Robben in een fraai rijtje.

'Robben op één na belangrijkste Bayern-transfer'
© Pro Shots

Robben, die van 2009 tot 2019 grote successen beleefde in München, hoeft alleen Franck Ribéry voor zich te dulden op het lijstje van Rummenigge. De topvier van de voormalige bestuurder wordt gecompleteerd door Manuel Neuer en Robert Lewandowski.

Laatstgenoemde is dinsdagavond voor even terug in de Allianz Arena, als Bayern het opneemt tegen zijn nieuwe club Barcelona. De 66-jarige Rummenigge zegt tegen Die Tageszeitung uit te kijken naar het weerzien met Lewandowski. Zijn vertrekwens was al langer bekend bij Rummenigge. 'Spanje heeft altijd in zijn achterhoofd gezeten. En dit was nu misschien wel de laatste kans op een transfer op deze schaal.'

'Uiteindelijk was het een win-win situatie voor beide partijen', vervolgde Rummenigge. 'Bayern heeft deze zomer ook veel geld uitgegeven. Dus het was perfect in orde om een oplossing te vinden met Robert. Bayern München heeft altijd uitgeblonken in het behalen van sportieve successen met een solide financiering.'

Bayern kijkt terug op een bewogen transferzomer. Waar Lewandowski vertrok, kwamen onder meer Sadio Mané (Liverpool), Matthijs de Ligt (Juventus), Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui (beiden Ajax) juist naar de club uit Zuid-Duitsland toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.