Robben ontvangt oeuvreprijs wegens 'uitzonderlijke staat van dienst'

Reacties

Arjen Robben is de eerste winnaar van de Eredivisie-oeuvreprijs. Spelers met een 'uitzonderlijke staat van dienst en betekenis voor het Nederlandse voetbal' krijgen deze onderscheiding.

Robben ontvangt oeuvreprijs wegens 'uitzonderlijke staat van dienst'
© Pro Shots

De 37-jarige Robben zette afgelopen zomer een punt achter zijn indrukwekkende loopbaan nadat hij vorig seizoen in het shirt van FC Groningen zijn comeback maakte.

'Arjen Robben is het levende bewijs dat jongensdromen kunnen uitkomen. Gezegend met een door god gegeven talent en een buitenaards doorzettingsvermogen heeft hij eigenhandig het aanzien van het Nederlands voetbal nog flink wat mooier gemaakt', aldus Jan de Jong, de directeur van de Eredivisie CV.

'Een Hollandse meester. Twaalf keer kampioen geworden, de Champions League gewonnen door zijn goal en Oranje bijna wereldkampioen gemaakt. Bijna. De bal een paar centimeter hoger en nog meer eeuwige roem was hem ten deel gevallen. Nu is de teen van Casillas onderdeel van ons ongewenst collectieve geheugen geworden. Net als de bal op de paal van Rensenbrink.'

Robben zwaaide in 2017 al af bij Oranje. In clubverband diende de 96-voudige international achtereenvolgens FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern München en opnieuw FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.