Robben ontbreekt maandag op eerste groepstraining Groningen

Reacties

Arjen Robben zal maandag nog ontbreken als FC Groningen aan de eerste groepstraining van het nieuwe seizoen begint. De club wil geen enkel risico nemen met de 36-jarige aanvaller.

Robben ontbreekt maandag op eerste groepstraining Groningen
© Pro Shots

Afgelopen week onderwierp Groningen de spelersgroep aan diverse fysieke tests richting de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Naar aanleiding van de testresultaten heeft de staf in overleg met Robben, die eerder deze zomer aankondigde zijn comeback te willen maken in de Eredivisie, besloten dat hij maandag nog niet zal meetrainen. De eerste oefensessie van het nieuwe seizoen wordt live uitgezonden op FOX Sports, omdat er wegens de coronamaatregelen geen fans aanwezig kunnen zijn.

Maar er zijn maandag dus geen beelden van de meetrainende Robben te zien. Daarover is hijzelf een tikkeltje teleurgesteld. 'We zijn met z'n allen heel optimistisch en positief gestemd. Ik voorop. Dat is onveranderd, maar ik had in mijn hoofd om maandag aan te sluiten bij de groep. De specialisten binnen de club hebben geadviseerd dit niet te doen. Ik had me maandag graag met mijn teamgenoten laten zien, maar tegelijkertijd is het vele malen belangrijker dat ik er bij de start van het seizoen sta, dan bij de eerste groepstraining.

'We willen liever twee dagen later dingen doen die we in deze fase van het werken aan de comeback verantwoord vinden, dan één dag te vroeg', vervolgt Robben op de clubwebsite. 'Ik snap dat met name de supporters mij graag maandag op het veld hadden willen zien, maar zoals ik me nu voel gaan ze me nog vaak genoeg in actie zien en dat is uiteindelijk het grote doel', aldus de oud-international, die vrijdag nog de hoop uitsprak er wel bij te zijn. 'We zullen het goed gaan opbouwen met de mensen die er verstand van hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer A. Robben
Meer over A. Robben
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.