Robben matchwinner Bayern, Dortmund wint ook

In de Bundesliga heeft Borussia Dortmund een ruime overwinning op Hannover 96 geboekt. Dortmund keek even tegen een achterstand aan, maar toonde snel veerkracht. Bij Bayern München was Arjen Robben matchwinner.

Borussia Dortmund - Hannover 96 4-1 De koploper van de Bundesliga speelde in de voorgaande speelronden twee moeizame wedstrijden. Door een verlies bij 1899 Hoffenheim en een gelijkspel tegen Mainz zag Dortmund het gat met Bayer Leverkusen slinken tot slechts zeven punten.

Zaterdag kende de ploeg eveneens een lastige start. Hannover 96 nam via Mohammed Abdellaoue een voorsprong. Het doelpunt, dat pas na een uur gescoord werd, leek Dortmund wakker te schudden. Nog geen vijf minuten later liep Mario Götze eenvoudig door de kinderlijk verdedigende linie van Hannover.

Het doelpunt werkte motiverend voor Die Borussen: na vijf minuten zorgde clubtopscorer Lucas Barrios met een snoeiharde kopbal voor 2-1. Vervolgens kon Hannover het tempo van de lijstaanvoerder niet meer bijhouden.

In plaats van zoeken naar de aansluitingstreffer moest Hannover de schade beperkt houden. Wederom een doelpunt van Lucas Barrios en een mooie aanval voltooid door Kevin Grosskreutz bepaalden de score op 4-1.

Doordat ook 1. FC Kaiserslautern een overwinning boekte, blijft het verschil zeven punten met nog zes wedstrijden te gaan.

Bayern München - Borussia Mönchengladbach 1-0 Bayen München heeft zich zaterdag na de winst op Borussia Mönchengladbach bij de eerste drie ploegen op de ranglijst gevoegd. Arjen Robben was goud waard voor Der Rekordmeister.

Overtuigend was de wedstrijd allerminst. Bayern had liefst 78 minuten nodig om tot scoren te komen. Een aanval opgezet door Franck Ribéry eindigde voor de voeten van de Oranje-international. Na een vluchtige aanname schoot Robben de bal hard in de bovenhoek.

Het doelpunt bleek genoeg te zijn voor de belangrijke overwinning. De derde positie in de Bundesliga geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League.

1. FC Kaiserslautern - Bayer Leverkusen 0-1 Bayer Leverkusen heeft op bezoek bij 1. FC Kaiserslautern een nipte, maar belangrijke zege geboekt. In de eerste helft maakten de bezoekers totaal geen aanspraak op een overwinning. De ploeg oogde lethargisch en slaagde er maar niet in een kans te creëren. Omdat ook de gastheren geen vuist konden maken, gingen de ploegen doelpuntloos de rust in.

In het tweede bedrijf ontpopte Sidney Sam zich tot de redder van Leverkusen. De eerste twee kansen waren niet aan de aanvaller besteed, maar een kwartier voor het laatste fluitsignaal kroonde hij zich toch nog tot matchwinner. Zijn inzet, een fraaie volley, verdween in de kruising. De matig ingrijpende doelman Kevin Trapp kon zodoende een nederlaag niet voorkomen.

Door de overwinning blijft het gat met koploper Borussia Dortmund, de koploper won ook, zeven punten. Leverkusen beschikt over een voorsprong van zeven punten op de nummer drie Bayern München. Met nog slechts zes duels te gaan koerst Leverkusen dus in volle vaart af op directe plaatsing voor de Champions League.

Overige uitslagenMainz 05 - Freiburg 1-1 Werder Bremen - VfB Stuttgart 1-1 Foto: VI Images