Robben deelt levenslessen aan WK-vrouwen: 'Dan zit je al fout'

Reacties

In de voorbereiding op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland heeft de KNVB oud-international Arjen Robben uitgenodigd voor een motiverende speech. De 96-voudig international begroette alle Oranje Leeuwinnen en vertelde over zijn ervaringen met belangrijke wedstrijden.

Robben deelt levenslessen aan WK-vrouwen: 'Dan zit je al fout'
© Pro Shots

Met landstitels in Duitsland, Engeland, Nederland en Spanje, een Champions League-titel en nog een flinke handvol andere prijzen kan Robben meepraten over het winnen van zilverweg, maar er is ook genoeg niet gewonnen. De WK-titel in 2010 bijvoorbeeld, maar ook de Champions League-finales van 2010 en 2012 gingen verloren voor Robben.

Dat haalde Robben naar voren in zijn peptalk. 'Hoe reageer je op die druk, hoe ga je daarmee om? Ga je het negatief belichten, of positief? Dat heb ik zelf heel mooi ervaren in de Champions League-finale. Op dat moment hadden we die tweemaal verloren. Als je dan weer verliest, word je een loser die alles verliest. Ik had maar één ding in mijn hoofd: wat er ook gebeurt we gaan gewoon winnen. Dat is het belangrijkste.'

De mindset van de Leeuwinnen die aan de andere kant van de wereld gaan strijden om de WK-titel, is heel belangrijk volgens Robben. 'Als je gaat denken aan de WK-finale en dat je het nooit meer meemaakt, dan zit je al fout. Als je al zover gekomen bent in het toernooi, weet je wat je kan. Ga dat dan ook doen. Dat tekent de besten en de sterksten. Op het moment dat het erop aankomt, doen ze wat ze goed kunnen. Als je met poep in je broek het veld opgaat, kan je net zo goed binnenblijven.'

Nederland oefent richting het WK nog tegen België en zal op 23 juli de eerste WK-wedstrijd spelen tegen Portugal. Amerika en Vietnam zijn de andere twee groepsgenoten.

Nederland
Nederland
1 - 0
Portugal
Portugal

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.