RKC'er Bilate loopt leeg over VAR: 'Iedere keer hetzelfde liedje'

Reacties

De situatie van RKC Waalwijk in de Eredivisie wordt met de week lastiger. De hekkensluiter verloor vrijdagavond van Sparta Rotterdam, maar werd volgens Mario Bilate een strafschop ontnomen. De RKC-aanvaller gebruikte het moment om zijn onvrede over de videoscheidsrechter te uiten.

RKC'er Bilate loopt leeg over VAR: 'Iedere keer hetzelfde liedje'
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Het ging om een moment waarbij Adil Auassar tijdens een luchtduel zijn arm uitstak en de bal tegen zijn hand zou hebben gekregen. 'Ik weet niet of ik de bal raakte', zei Auassar tegen FOX Sports. 'Ik weet wel dat ik heel dom mijn hand uitstak. Waarom ik dat deed, weet ik ook niet. Ik had het gevoel dat ik iets raakte, maar of het de bal was… Het was in ieder geval heel dom om mijn hand uit te steken. Ik snap niet waarom ik dat deed. Het gebeurt weleens.'

'Ik weet het wel zeker', zei Bilate daarna. 'Ook dit zit ons nooit mee. Ik snap niet waarom de VAR er nog is. Ik sta op vijf meter afstand en de bal komt vol tegen zijn hand. Ik snap niet dat ze dat over het hoofd zien. Ik zie zijn hand bewegen. Als ik dit kan zien… dan snap ik het niet. Het is telkens hetzelfde liedje. Tegen Heerenveen werden we genaaid, tegen Fortuna stond Diemers 86 meter buitenspel. En dit is gewoon een handsbal. Weer wordt een cruciaal moment niet gezien door de VAR.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

RKC staat na 24 wedstrijden op een schamele twaalf punten. De achterstand op PEC Zwolle, dat op een play-offplaats voor promotie/degradatie staat, bedraagt tien punten. Tussenin staat ADO Den Haag met zeventien punten.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.