RKC Waalwijk zet FC Utrecht in laatste kwartier te kijk

FC Utrecht heeft zaterdag zijn eerste nederlaag op vreemde bodem moeten incasseren. Teddy Chevalier wees RKC Waalwijk de weg naar een hoog uitgevallen zege (4-0).

FC Utrecht beleeft onverwacht mooie tijden en staat vierde in de Eredivisie mede dankzij een historisch sterke reeks buiten de eigen Galgenwaard. Trainer Jan Wouters leidde zijn ploeg naar een clubrecord van zes uitduels op rij zonder nederlaag. In het seizoen 2007/08 leverde FC Utrecht eenzelfde prestatie.

Maar het verbeteren van het clubrecord bleek niet weggelegd voor het huidige FC Utrecht. RKC Waalwijk was op eigen veld met 4-0 te sterk voor de gasten, die in de vijfde minuut door Teddy Chevalier (foto) in de achtervolging werden gedwongen.

De Franse spits rondde een zelf opgezette aanval na een combinatie met Florian Jozefzoon gedecideerd af. Daarmee maakte hij een einde aan een improductieve periode van RKC, die vier wedstrijden in beslag had genomen.

Erwin Koeman, de voorganger van Wouters in de Domstad, zag zijn ploeg voor rust verzuimen de marge te vergroten. Ook FC Utrecht liet de nodige kansen onbenut. Pas in het laatste kwartier kon de oud-international met een gerust hart achterover leunen.

Chevalier bewees daarbij andermaal zijn waarde voor RKC. De Franse aanvaller tekende voor de assist van zowel de 2-0 van Jozefzoon als de 3-0 van Imad Najah. Sander Duits zorgde met een fraaie vrije trap voor het slotakkoord.

Ondanks de nederlaag blijft FC Utrecht vierde, al kunnen Ajax en Feyenoord met een zege zondag langszij komen. RKC Waalwijk neemt met het succes wat afstand van de rode streep. Foto: VI Images