RKC Waalwijk vergroot sportieve malaise bij Vitesse

Vitesse moet de ambities bijstellen na de vijfde nederlaag in 2012. RKC Waalwijk heeft de Arnhemmers zelf al in het vizier dankzij de 1-0 overwinning.

Vitesse kent een teleurstellende tweede seizoenshelft, waarin alleen door een zege op NAC Breda punten werden gepakt. Ondanks de investeringen raakt de Arnhemse ploeg het zicht op een Europees startbewijs kwijt.

Ook tegen RKC Waalwijk maakte Vitesse een teleurstellende indruk. De ploeg van trainer John van den Brom maakte heel weinig klaar. Renato Ibarra had de pech dat zijn poging via RKC-doelman Jeroen Zoet strandde op de lat. Nicky Hofs was na voorbereidend werk van Alexander Büttner dichtbij een doelpunt.

Het beduidend minder kapitaalkrachtige RKC Waalwijk daarentegen speelde fris en gedisciplineerd. De ploeg van trainer Ruud Brood kwam acht minuten voor rust op voorsprong. Krisztián Németh werkte de bal achter keeper Piet Velthuizen na een al dan niet bedoeld overstapje van Robert Braber.

De overwinning kwam de Waalwijkse formatie toe. Na rust verzuimde de thuisclub afstand te nemen van de Vitesse. Vooral invaller Geoffrey Castillion liet na de Arnhemmers de genadeklap te geven.

De stand op de ranglijst is veelzeggend. Door het resultaat is het verschil tussen nummer acht Vitesse en RKC Waalwijk (elfde) slechts vier punten geworden. Foto: VI Images