RKC Waalwijk strikt Van der Venne, Go Ahead haalt Ahannach terug als vervanger

Reacties

Soufyan Ahannach is weer terug in Nederland. De 24-jarige aanvallende middenvelder heeft zijn contract laten ontbinden bij Brighton & Hove Albion en tekende vandaag voor een half jaar bij Go Ahead Eagles.

RKC Waalwijk strikt Van der Venne, Go Ahead haalt Ahannach terug als vervanger
© Pro Shots

Ahannach begon zijn professionele voetbalcarrière bij Almere City, waar hij in 2017 werd weggehaald door Brighton & Hove Albion. Hij tekende een contract voor vijf jaar bij de club uit de Premier League. Een wedstrijd op het hoogste niveau in Engeland zou hij nooi spelen. Ahannach zat twee keer op de bank bij een League Cup-duel van The Seagulls​​​​​​​, maar hij kwam louter tot wedstrijden bij de beloften.

In 2018 werd hij al eens verhuurd aan Sparta Rotterdam en het afgelopen half jaar speelde hij op huurbasis bij Union Sint-Gillis, op het tweede niveau van België. De komende maanden is hij dus te bewonderen in de Adelaarshorst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van der Venne
'Soufyan voegt creativiteit en scorend vermogen toe aan onze selectie. Hij kan bovendien niet alleen als aanvallende middenvelder, maar ook als linksbuiten worden ingezet. Met de komst van Soufyan spelen we in op het eventuele vertrek van een van onze basisspelers', vertelt Paul Bosvelt, technisch directeur van Go Ahead Eagles, op de clubwebsite. Daarmee doelt Bosvelt op het vertrek van Richard van der Venne, die naar RKC Waalwijk vertrekt. De Waalwijkse club heeft dat nieuws zojuist bevestigd.

Van der Venne tekent een contract tot medio 2022 bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Algemeen directeur Frank van Mosselveld laat op de clubwebsite weten verheugd te zijn met de komst van Van der Venne: 'Richard is een speler die we al langere tijd op het oog hadden. Met zijn loopvermogen, diepgang en scorend vermogen heeft hij bij TOP Oss en Go Ahead Eagles bewezen van grote waarde te zijn. Een speler die met zijn strijd en passie past bij onze club.'

Van der Venne moet RKC Waalwijk gaan helpen in de strijd tegen degradatie die na het afgelopen Eredivisie-weekend nog lastiger is geworden nadat er met 2-0 werd verloren van ADO Den Haag. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.