RKC Waalwijk loopt droomrentree mis door comeback VVV-Venlo

RKC Waalwijk heeft zijn comeback in de Eredivisie niet kunnen bekronen met een positief resultaat. De Brabanders begonnen uitstekend tegen VVV-Venlo, maar hadden na rust geen antwoord op een comeback van de thuisploeg.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
3 - 1
RKC Waalwijk

Na ruim vijf jaar vierde RKC Waalwijk zijn rentree op het hoogste niveau. De Brabanders, die tot nu toe niet enorm actief waren op de transfermarkt, namen het op tegen een flink gewijzigd VVV-Venlo. Met name het opvangen van het vertrek van Lars Unnerstall en Peniel Mlapa wordt een uitdaging voor Robert Maaskant, die Maurice Steijn opvolgde.

Van plankenkoorts was bepaald geen sprake bij RKC Waalwijk. De ploeg van de in de Eredivisie als coach debuterende Fred Grim hield VVV-Venlo ver van het doel af en meldde zich meer dan eens dreigend voor het doel van keeper Thorsten Kirschbaum. Na elf minuten opende RKC Waalwijk zelfs de score: Hannes Delcroix kopte via de onderkant van de lat raak uit een vrije trap van Stijn Spierings. VVV-Venlo had de schade bijna meteen weggewerkt. Johnatan Opoku slaagde er van dichtbij echter niet in om sluitpost Etienne Vaessen te verschalken nadat hij de bal met toeval voor zijn voeten kreeg.

RKC Waalwijk zorgde echter voor een stuk meer dreiging en via Mario Bilate was het tot twee keer toe dicht bij de 1-2. De aanvaller miste eerst oog in oog met Kirschbaum na een matige aanname en trof vlak voor rust de paal met een knap schot.

Ommekeer
VVV-Venlo zocht na de hervatting veel sneller de oplossing naar voren en werd al snel daarvoor beloond: Elia Soriano vond met een inzet vanaf de rand van het zestienmetergebied de verre hoek. De Limburgers hadden de smaak te pakken en kwamen na een uur zelfs op voorsprong. Opoku verzilverde een penalty die werd toegekend voor een vermeende overtreding van Vaessen op Haji Wright.

In de afgelopen seizoenen was de code van VVV-Venlo zeer moeilijk te kraken als het eenmaal op voorsprong stond. Zaterdag ondervond RKC Waalwijk dat de Limburgers defensief nog altijd stabiel zijn. Via Opoku werd het zelfs bijna 3-1: de aanvaller raakte in de slotfase met een kopbal uit een hoekschop de paal. De derde treffer van de thuisploeg viel alsnog. Peter van Ooijen stoomde op met de bal aan zijn voeten en rondde zijn actie af met een heerlijk schot van afstand.

VVV-Venlo gaat vrijdag zijn perfecte status proberen te verdedigen. Dan wacht een bezoek aan Sparta Rotterdam. RKC Waalwijk ontvangt volgende week zondag AZ.