RKC Waalwijk komt met hoopvolle update over Vaessen

Reacties

Etienne Vaessen heeft een goede nacht doorgemaakt en de lijn van zijn herstel doorgezet. Dat meldt RKC Waalwijk zondag. De doelman van de Brabanders kwam een dag eerder tijdens het thuisduel met Ajax hard in aanraking met Brian Brobbey en bleef roerloos op het veld liggen.

RKC Waalwijk komt met hoopvolle update over Vaessen
© Pro Shots

De paniek sloeg toe toen Vaessen na de botsing zwaar aangeslagen bleek te zijn. Hulpverleners stormden het veld op en gingen over tot reanimatie. Dat zorgde voor afschuwelijke beelden in het Mandemakers Stadion. Vanwege de enorme impact koos scheidsrechter Pol van Boekel ervoor de wedstrijd definitief stil te leggen.

Vaessen ging vervolgens naar het ziekenhuis, waar de 28-jarige sluitpost scans liet maken. Later op de avond kwam RKC met het bericht dat Vaessen bij kennis was. 'Voor Etienne is het nu belangrijk de komende uren en dagen in alle rust te kunnen herstellen', meldt de club zondag in een statement. 'Wij willen dan ook vragen om hem en zijn gezin hiervoor de tijd en rust te gunnen.'

Het restant van de wedstrijd, die in de 84ste minuut werd gestaakt, wordt op een later moment ingehaald. De KNVB buigt zich nog over een datum.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.