RKC verzuimt tegen Almere afstand te nemen van degradatiezone

RKC Waalwijk heeft slechts een punt overgehouden aan het thuisduel met Almere City. Vooral in de eerste helft drukten de Brabanders flink op de bezoekers, maar gescoord werd er niet: 0-0.

RKC Waalwijk
0 - 0
Almere City FC

RKC en Almere traden donderdagavond met verschillende belangen aan. De Waalwijkers stonden voorafgaand aan het duel twee punten boven de gevreesde plek zestien, terwijl de club uit Flevoland zich met acht punten meer stevig in de top van het rechterrijtje van de Eredivisie heeft genesteld.

Het was RKC dat het initiatief in de openingsfase van de wedstrijd naar zich toetrok. Yassin Oukili nam daar namens de Brabanders het voortouw in. De middenvelder stak tot twee keer toe gevaarlijk een ploeggenoot weg en raakte zelf via een tegenstander de paal. Een lullig moment was er nog voor Aaron Meijers. De verdediger werd voorafgaand aan de wedstrijd geëerd omdat hij honderd wedstrijden in dienst van RKC achter zijn naam heeft, maar moest na twintig minuten naar de kant. Ook Almere kreeg wat opgelegde kansen, maar gescoord werd er niet in de eerste helft.

In de tweede helft ging RKC door met waar het mee bezig was. David Min - die Michiel Kramer al zeven keer op rij op de bank heeft weten te houden - bood Chris Lokesa een opgelegde kans, maar hij stiftte over. Kort na dat moment besloot Alex Pastoor met Jochem Ritmeester van de Kamp en Alvaro Peña twee verse krachten te brengen. Met de nieuwelingen in de ploeg kwam Almere beter in de wedstrijd.

Almere raakte zo’n tien minuten tijd nog de paal, maar heel grote kansen werden er daarna niet meer gecreëerd. Ook invaller Kramer kon RKC niet de stootkracht brengen die het nodig had en zag het duel in 0-0 eindigen. Met het gelijkspel heeft RKC nagelaten om verder afstand te nemen van concurrent Excelsior, dat dinsdag nog met 2-0 van PSV verloor. Ook de voorsprong op Vitesse blijft met zeven punten hetzelfde. Almere blijft veilig op de twaalfde plaats.