RKC slaat aanval Go Ahead genadeloos af

Terwijl achtervolgers als FC Zwolle en MVV 2008 begonnen met puntverlies, sloeg koploper RKC Waalwijk de aanval van Go Ahead Eagles meer dan overtuigend af.

RKC Waalwijk-Go Ahead Eagles 7-2Go Ahead Eagles deed een verwoede aanval op de koppositie van RKC Waalwijk. De openingstreffer van Achmed Ahahaoui na twee minuten onderstreepte de Deventer dadendrang. Maar de bliksemstart mocht niet baten voor Go Ahead Eagles. RKC Waalwijk herpakte zich en liep uit naar een meer dan overtuigende 7-2 zege.

FC Zwolle-RBC Roosendaal 1-1Ondanks het verlies van Peter Jungschläger - de middenvelder verkaste naar VVV-Venlo - kon RBC Roosendaal gelijke tred houden met het hoger geplaatste FC Zwolle. De ploeg van Rob Meppelink kon echter niet voorkomen dat de vroege openingstreffer van Jeffrey Vlug in de tweede helft ongedaan gemaakt werd.

TOP Oss-MVV 4-1MVV leed een pijnlijke nederlaag bij TOP Oss. Pas in de slotfase deed Gunter Thiebaut wat van de spits werd verwacht. Maar zijn treffer was niet meer dan een schrale troost voor MVV, doordat TOP Oss daarvoor met Tony de Groot (2), Dirk Schoofs en Charles Kazlauskas al vier keer had gescoord.

Fortuna Sittard-FC Den Bosch 0-1Fortuna Sittard heeft niet kunnen profiteren van de keepersproblemen bij FC Den Bosch. Derde goalie John Vos hield bij zijn eerste duel voor FC Den Bosch zijn doel schoon. Omdat Nyron Wau wel scoorde namens de gasten, hield de ploeg van Theo Bos drie punten over aan het bezoek aan Limburg.

FC Volendam-FC Eindhoven 6-2Gerald Vanenburg debuteerde als coach van FC Eindhoven met een nederlaag. Zonder de Spaanse aanwinst Xavier Comas bleken de Brabanders in de tweede helft niet opgewassen tegen FC Volendam. Voor rust had Eindhoven nog een 2-0 achterstand weggepoetst, maar dat wreekte zich in de tweede 45 minuten: 6-2.

FC Dordrecht-BV Veendam 2-2Tot twee keer toe kwam BV Veendam aan de Krommedijk op voorsprong. Gerard Wiekens, die toch twijfelt of hij na dit seizoen gaat stoppen, leek de gevierde man te worden. Moussa Kalisse verpestte in de slotfase het feestje van de Groningers.

Helmond Sport-ADO Den Haag 2-0Na een slechte decembermaand heeft Helmond Sport het goede spoor weer gevonden. Doelpunten van Hilmi Mihci en Marcio Junqueira brachten de ploeg van trainer Jan Poortvliet de overwinning. De Brabantse opleving ging ten koste van ADO Den Haag dat op De Braak het laatste restje titelkansen verspeelde. De wedstrijd werd nog ontsierd door twee rode kaarten. Zowel Helmond-invaller Junqueira als ADO-aanvaller Wesley Verhoek kreeg halverwege de tweede helft een rode kaart.

Haarlem-AGOVV Apeldoorn 2-1AGOVV Apeldoorn liet zich verrassen door Haarlem. De rode kaart voor Levi Risamasu halverwege de tweede helft voor het afstoppen van een doorgebroken speler kwam de Gelderse ploeg duur te staan. Haarlem pakte met een man meer door toedoen van Roel de Graaff de winst. FC Emmen-Stormvogels Telstar 1-1Stormvogels Telstar is er niet in geslaagd een nieuwe overwinning toe te voegen aan de succesvolle vierde periode-reeks. Geoffrey Meye hielp FC Emmen met een eigen doelpunt aan een voorsprong. De verdediger van Stormvogels Telstar maakte zijn fout goed door in de slotfase voor de gelijkmaker te tekenen.

SC Cambuur-Leeuwarden-FC Omniworld 1-0SC Cambuur-Leeuwarden heeft de laatste plaats in de Jupiler League verlaten. Makkelijk ging het niet, want twee minuten voor het einde besliste invaller René van der Weij het duel in Fries voordeel.